Acasă Economic-Financiar Galaxy Tobacco ataca segmentele superioare ale pietei de tigarete

Galaxy Tobacco ataca segmentele superioare ale pietei de tigarete

DISTRIBUIȚI

Inca doua marci de tigarete – Cooper si Natur – se vor -razboi- cu cele deja existente pe segmentele Medium si Value ale pietei romanesti. Cele doua branduri vor fi lansate in maximum doua luni de Galaxy Tobacco Romania si reprezinta punerea in practica a colaborarii parafate ieri cu grecii de la Sekap.

Galaxy Tobacco se reorienteaza, atacand segmente noi pe piata tigaretelor din Romania. Ieri, presedintele companiei, Antonello Celestini, a semnat un contract de pe sase ani cu Sekap SA Grecia. In virtutea acestui parteneriat, compania greceasca intentioneaza sa investeasca 100.000 de euro pe termen scurt, banii fiind directionati spre campanii de publicitate in vederea impunerii pe piata a brandurilor Cooper si Natur. Galaxy Tobacco va beneficia de know-how-ul companiei grecesti, dar si de investitii in tehnologie. De asemenea, compania romaneasca va produce sub licenta mai multe sortimente ale marcii Cooper – Cooper International, Cooper Slims, Brooks si Jet Set. Va fi lansata, de asemenea, marca Natur – tigarete realizate dupa un concept unic din tutun ecologic, cu filtru special triplu Biofiter. Marca Natur a fost lansata deja pe piata spaniola si pe cele din tarile Benelux, urmand sa fie lansata in curand in Italia, Elvetia si Grecia.

-Cooper se va <bate> pe piata cu LM si Viceroy, in timp ce Natur – prin cele trei variante – Red, Orange si Blue – va concura pe segmentul Premium, cu marci precum Marlboro. Segmentul low va disparea de la sine din cauza fiscalitatii excesive – a introducerii taxei de viciu si a majorarii accizei minime – iar compania noastra se va orienta spre noi segmente-, ne-a declarat Antonello Celestini, presedintele Galaxy Tobacco. Acesta a mai precizat ca si marca Snagov, produsa in acest moment de Galaxy, va fi rebrenduita si produsa dupa un nou blend (retetar), urmand sa fie relansata in maximum o luna si jumatate.

Reprezentantii companiei ne-au mai declarat ca un alt produs lansat de curand de piata – American Way – a ajuns, in numai trei luni, la 15 tone pe luna.

Prin acordul semnat ieri cu grecii de la Sekap, Galaxy Tobacco intentioneaza sa-si majoreze cota de piata cu 2,5-3% intr-un an.

Prezent la incheierea acordului, Nikolaos Pappas, presedintele Sekap, a declarat ca veniturile aduse de brandurile lansate pe piata in colaborare cu partenerii romani vor fi reinvestite integral in promovarea acestor produse. Pappas a mai declarat ca venirea pe piata romaneasca a companiei pe care o reprezinta va insemna si o relansare a cultivarii tutunului in Romania. In acest sens, presedintele Sekap a mentionat ca asteapta si sustinerea autoritatilor romane care s-ar putea materializa prin subventii acordate cultivatorilor de tutun. Sekap SA Grecia detine o cota de piata de 13%, fiind al treilea jucator pe piata elena de tigarete.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.