Home Economic-Financiar Google reduce cu 10% tarifele pentru serviciile cloud

Google reduce cu 10% tarifele pentru serviciile cloud

DISTRIBUIŢI

Google a anunţat că va reduce din nou tarifele pentru serviciile cloud oferite companiilor, cu 10%, în încercarea de a atrage clienţi de la competitorul Amazon, pe o piaţă estimată la 45 de miliarde de dolari anul trecut.

Anunţul a fost făcut de Urs Holzle, unul dintre vicepreşedinţii Google.

Reducerile sunt posibile datorită scăderii costurilor pentru componentele hardware şi a creşterii eficienţei centrelor de date deţinute de Google, a precizat el.

Google şi Amazon se află într-o competiţie a tarifelor pentru serviciile cloud de la începutul anului.

Astfel, Google a anunţat în martie că reduce cu 30% preţurile pentru mai multe servicii, printre care şi Compute Engine. Ulterior, Amazon a coborât preţurile serviciilor din Amazon Web Services în medie cu 28%.

Google concurează cu liderul Amazon, precum şi cu Microsoft şi Rackspace Hosting pe o piaţă a serviciilor cloud estimată la 45 de miliarde de dolari anul trecut, potrivit companiei de cercetare de piaţă IDC.

Divizia cloud a Google oferă companiilor infrastructură IT pe web, aplicaţii şi servicii.

În loc să înfiinţeze propriile centre de date şi să plătească sume mari pentru licenţe şi întreţinere, companiile folosesc reţeaua unui furnizor, plătind în funcţie de capacitatea informatică utilizată.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.