Home Economic-Financiar Românii preferă să cumpere vacanța de vara din timp pentru a...

Românii preferă să cumpere vacanța de vara din timp pentru a beneficia de reduceri

DISTRIBUIŢI

Agenţiile încep să lanseze ofertele de vară pentru străinătate din octombrie, după ce au constatat că tot mai mulţi români vor să cumpere pachete pentru litoral în Turcia sau Grecia încă din toamnă, dar să plătească mai puţin cu 50% decât dacă le-ar cumpăra înainte de plecare, potrivit Paralela 45.

„Din solicitările primite la agenţiile noastre am constatat că numărul românilor dispuşi să-şi cumpere încă din octombrie un zbor charter pentru vara anului viitor într-o destinaţie din străinătate este de peste două ori mai mare decât anul trecut. Cei care rezervă acum au înţeles că plătesc pe vacanţa de vară cu 10% mai puţin decât dacă ar achiziţiona sejurul în ianuarie şi cu 50% mai puţin faţă de cei care cumpără acelaşi pachet în vară, înainte de plecare”, a declarat Alin Burcea, proprietarul Paralela 45.

El spune că se ajunge astfel ca o săptămână de cazare all inclusive în vară la un hotel de cinci stele din Antalya, incluzând zborul cu avionul, să poată fi cumpărată în octombrie şi cu 500 de euro.

„Paralela 45 este prima agenţie din România care a lansat charterele anului 2015 la data de 1 octombrie 2014, prin programul Turbo Early Booking. Cei care cumpără prin acest program plătesc 30% în momentul rezervării, iar restul se achită înainte de plecare”, a adăugat Burcea.

Acesta a afirmat că în 2014, cele mai atractive destinaţii de vară pentru români au fost Grecia şi Turcia, unde au plecat cu charterele 110.000, respectiv 80.000 de turişti. O altă destinaţie preferată a fost Spania.

Burcea spune că o altă tendinţă este ca turiştii să plece din oraşe cât mai apropiate de cele în care locuiesc, motiv pentru care agenţiile încearcă să extindă oferta de zboruri charter. În acelaşi timp, şi aeroporturile din provincie încep să le ofere facilităţi operatorilor de chartere, încercând să-i atragă.

„Dacă în urmă cu 10 ani toate charterele plecau din Bucureşti, iar acum cinci ani zburau din Bucureşti, Cluj şi Timişoara, am ajuns ca pentru anul viitor să operăm curse spre Antalya şi din Bacău, Craiova, Satu Mare şi chiar Chişinău”, a mai spus proprietarul agenţiei de turism.

Agenţia a încheiat 2013 cu afaceri de 35 de milioane de euro, iar pentru anul în curs estimează vânzări de 40 de milioane de euro, creşterea fiind bazată pe suplimentarea numărului de curse charter şi pe majorarea numărului de circuite externe la peste 100.

 

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.