Acasă Economic-Financiar Guvernul a alocat peste 7 milioane de EURO pentru bănci de sânge

Guvernul a alocat peste 7 milioane de EURO pentru bănci de sânge

DISTRIBUIȚI

Guvernul a anunțat că vine în sprijinul pacienților potențial beneficiari de transplant, prin alocarea sumei de 30,1 milioane lei, pentru anii 2016-2017, în scopul îndeplinirii obiectivelor restante din cadrul unui proiect cu finanțare PHARE privind băncile de sânge — unitățile de transfuzie — din spitale și utilizarea terapeutică a țesuturilor și celulelor umane.

Fondurile sunt destinate preponderent finalizării unor lucrări de construcții, dotări cu echipamente și servicii de auditare a achiziției pentru cele patru bănci de țesuturi și celule umane din București, Iași, Târgu Mureș și Timișoara. Sumele alocate sunt destinate contractării și implementării componentelor necontractate din cadrul proiectului.

Banii vor fi alocați din bugetul aprobat Ministerului Sănătății, prin virări de credite bugetare de la celelalte tipuri de cheltuieli din cadrul aceluiași capitol, astfel: pe anul 2016 vor fi alocați 25,3 milioane lei și 4,7 milioane lei pentru 2017.

Prin finalizarea acestui proiect se asigură o creștere a calității asistenței medicale de specialitate și a unor soluții terapeutice moderne, pentru îmbunătățirea stării de sănătate a populației, care nu va mai fi nevoită să se adreseze unor bănci de țesuturi și clinici specializate din alte țări.

De asemenea, va crește număr de intervenții pentru transplantul de organe, țesuturi și celule, destinat pacienților aflați pe listele de așteptare și vor scădea cheltuielile cu tratarea unor boli cronice care își găsesc rezolvarea prin transplant.

Implementarea proiectului PHARE 2006/ 147.03.11 asigură transpunerea Directivelor europene în materie și relația cu celelalte bănci de țesuturi și celule din țările Uniunii Europene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.