Acasă Economic-Financiar Holderbank, somata sa achite penalitatile pentru Cimentul Turda

Holderbank, somata sa achite penalitatile pentru Cimentul Turda

DISTRIBUIȚI


Autoritatea pentru Privatizare si Administrarea Participatiilor Statului a notificat firma Holderbank Financier Glaris Ltd. Elvetia in vederea achitarii penalitatii prevazute in contractul de privatizare a societatii Cimentul Turda, ca urmare a nerespectarii obligatiei investitionale asumate, informeaza APAPS.

Holderbank a achizitionat in anul 1997, de la Fondul Proprietatii de Stat, pachetul majoritar de actiuni detinut al societatii Cimentul SA Turda. Prin contract, firma elvetiana s-a angajat sa efectueze investitii in societate, pe o perioada de cinci ani, incepand cu anul 1997, din resurse proprii sau atrase in numele sau. Volumul total de investitii angajat de firma Holderbank Financier Glaris Ltd. Elvetia a fost modificat in anul 1999, in sensul ca 25% din volumul total de investitii sa fie realizat si de firma Carpathian Invest BV Amsterdam din Olanda, dar garantat de firma Holderbank.

Fata de volumul total de investitii angajat a se realiza in societate, atat de Holderbank, cat si de firma Carpathian Invest, in perioada 1997-1999 s-a constatat ca SC Cimentul SA Turda a efectuat investitii avand ca sursa de finantare creditul bancar obtinut de catre societate de la firma Breiteburgen Ausland Beteiligunngs Hamburg, apartinand Grupului Holderbank Financier Glaris Ltd. Elvetia, urmand ca acesta sa fie restituit. Investitia nu a fost realizata prin efortul financiar al cumparatorului, respectiv Holderbank Financier Glaris, asa cum s-a angajat prin contractul de vanzare-cumparare de actiuni, precizeaza APAPS.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.