Acasă Economic-Financiar Investițiile cu sprijinul Sapard au depășit 2,2 miliarde euro

Investițiile cu sprijinul Sapard au depășit 2,2 miliarde euro

DISTRIBUIȚI

Derularea programului Sapard în Romånia ar putea fi cuantificată prin investiții totale în mediul rural de aproximativ 2,2 miliarde euro orientate către realizarea a peste 2.800 de km de drumuri comunale, 5.384 de km de conducte de alimentare cu apă și pentru achiziționarea a 8.648 de tractoare și 9.894 de capete de animale, potrivit datelor Agenției de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit (APDRP).
De asemenea, investițiile în unități din industria agroalimentară realizate cu fonduri Sapard asigură în prezent procesarea a 1.134.901 tone de carne și peste 9,5 milioane de hectolitri de lapte pe an.
Măsurile cele mai solicitate din programul Sapard și care au atras cei mai mulți bani europeni au fost cele legate de dezvoltarea infrastructurii rurale, investițiile în ferme și în unități de procesare, diversificarea activităților economice din zonele rurale și din silvicultură.
Potrivit datelor APDRP, plățile efectuate prin programul Sapard pentru dezvoltarea și îmbunătățirea infrastructurii rurale au depășit 600 milioane de euro, în condițiile în care suma totală alocată pe această măsură pentru perioada 2000-2006 a fost 678,1 milioane de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.