Acasă Economic-Financiar Investițiile străine vor depăși 10 miliarde de euro în 2008

Investițiile străine vor depăși 10 miliarde de euro în 2008

DISTRIBUIȚI

Președintele Institutului Național de Statistică (INS), Vergil Voineagu, a declarat ieri, într-o conferință de presă, că nivelul investițiilor directe în România va depăși 10 miliarde de euro, în condițiile în care valoarea acestora s-a situat la 4,75 miliarde euro în primul semestru.
"Este de așteptat ca nivelul investițiilor străine directe în România să depășească 10 miliarde euro", a afirmat președintele INS.
Această valoare a fost înaintată, în luna august, și de ministrul economiei și finanțelor, Varujan Vosganian, în timp ce Agenția Română pentru Investiții Străine a prognozat investiții străine directe de doar 8 miliarde de euro.
În primul semestru, investițiile străine directe în România s-au ridicat la 4,75 miliarde de euro, reprezentând mai mult de 67% din volumul realizat în 2007. Valoarea din primele șase luni este cu 59,5% peste nivelul de aproape trei miliarde de euro din perioada similară a anului trecut.
"Nivelul investițiilor directe din primul semestru acoperă peste 61% din deficitul de cont curent", a adăugat Voineagu.
Investițiile străine directe au fost orientate în proporție de 87% spre sectorul economic, în timp ce sectorul bancar a beneficiat de 13% din totalul investițiilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.