Acasă Economic-Financiar Ministerul Finantelor va lansa in urmatoarele saptamani o noua emisiune de eurobonduri

Ministerul Finantelor va lansa in urmatoarele saptamani o noua emisiune de eurobonduri

DISTRIBUIȚI

Guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, Mugur Isarescu, a declarat la Washington, intr-un interviu acordat Reuters, ca Romania este pregatita sa lanseze o emisiune de eurobonduri si spera sa semneze, in urmatoarele saptamani, o scrisoare de intentie cu Fondul Monetar International. Isarescu a precizat insa ca nu vrea sa faca speculatii pe tema datei exacte a posibilei incheieri a unui nou acord stand-by cu FMI.

Banca Mondiala si Fondul Monetar International au fost convinse sa sustina Romania in urma recentei privatizari a Bancii Agricole, realizata in urma cu doua saptamani. -Aceasta privatizare a fost dovada de care aveau nevoie Banca Mondiala si FMI. Speram ca aceasta sa fie suficienta si pentru pietele de capital-, a afirmat Isarescu.

Aceasta teorie va fi probata in urmatoarele saptamani, cand, potrivit declaratiilor fostului prim-ministru, Ministerul Finantelor Publice intentioneaza sa realizeze o emisiune de eurobonduri. Pana la acea data, autoritatile de la Bucuresti vor determina valoarea ofertei, precum si firmele care vor intermedia emisiunea, a mai spus Isarescu. In plus, in cea de-a doua jumatate a anului, ministerul ar urma sa lanseze si o emisiune de obligatiuni in dolari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.