Acasă Economic-Financiar Municipiul Satu Mare va rezolva o parte a problemelor legate de traficul...

Municipiul Satu Mare va rezolva o parte a problemelor legate de traficul greu

DISTRIBUIȚI

 

Centura ocolitoare a municipiului Satu Mare este un proiect foarte important, obiectivul său principal fiind scoaterea traficului greu din municipiu. Așteptată de locuitorii din zonă de foarte mult timp din cauza pagubelor provocate de traficul greu infrastructurii rutiere din interiorul municipiului, al poluării, atât atmosferice cât și fonice, varianta de ocolire Satu Mare devine un obiectiv realizabil. Aceasta va avea o lungime de 19,540 km, proiectarea urmând a fi realizată de Via Design.

 

La stabilirea traseului s-au avut în vedere:

– asigurarea legăturilor variantei de ocolire cu principalele zone generatoare de trafic;

– diminuarea impactului negativ asupra mediului;

– evitarea pe cât posibil a demolării construcțiilor existente;

– evitarea zonelor cu destinație specială.

La proiectarea pe acest traseu, Via Design se va asigura că:

– elementele geometrice ale traseului în plan și profil longitudinal sunt astfel alese încât să rezulte un traseu omogen pe lungimi cât mai mari;

– la proiectarea liniei roșii se va avea în vedere adoptarea unor declivități minime care să asigure scurgerea apelor în lungul variantei de ocolire.

Stabilirea secţiunilor transversale tip pentru varianta de ocolire a municipiului Satu Mare se va face având în vedere necesitatea satisfacerii unor viteze de circulaţie ridicate în condiţii de siguranţă şi confort.

Traseul variantei de ocolire, ce va fi proiectat de Via Design, se desprinde din DN 19A și are o direcție sud – nord la limita vestica a Parcului Industrial Sud Satu Mare, traversând la pârâul Homorodul Vechi cu un pod, apoi va traversa CF 402 Oradea –Halmeu si DJ 194 cu un pasaj superior. Ținând cont că în această parte a municipiului se află zona industrială Satu mare, s-a prevăzut realizarea de bucle și bretele pentru deservirea acestei zone.
După traversarea căii ferate, traseul variantei se indreaptă către nord – vest, traversează canalul Balcaia 1 printr-un pod, intersectându-se cu DN 19 Oradea – Satu Mare. Aceasta intersecție va fi amenajată denivelat cu un pasaj superior, dar și prin realizarea unei intersecții la nivel cu calea ferată. În continuare, varianta de ocolire traversează râul Someș cu un pod între digurile de apărare ale municipiului, inclusiv viaductele de acces la pod. După traversarea râului Someș, varianta de ocolire intersectează DN 19A. Această intersecție va fi amenajată denivelat cu un pasaj superior, dar și prin realizarea unei intersecții la nivel.
În continuare, traseul intersectează DJ 194 si DJ 194A, traversarea acestora urmând a se face prin realizarea a doua pasaje denivelate. Înaintea racordării variantei de ocolire cu DN 19, aceasta traversează CF 402 Satu Mare – Halmeu printr-un pasaj superior. Racordarea la DN 19 (sfârșitul variantei de ocolire) se va realiza printr-o intersecție la nivel. Locul de racordare al variantei de ocolire cu DN 19 a fost ales ținând cont că în această zonă drumul național traversează frontul de captare subterană Micula – Mărtinești.
Pentru varianta de ocolire, Via Design va include în realizarea proiectului 4 noduri rutiere, 3 intersecții la nivel tip “girație” și intersecții la nivel tip “T”, 4 poduri, 6 pasaje, 2 parcări mari amenajate cu stații de alimentare și spațiu comercial. Pentru asigurarea unei curgeri hidraulice optime a apei pe sub poduri și podețe, dar și pentru protejarea rambleului variantei ocolitoare Satu-Mare, atunci când este în contact cu ape curgătoare sau ape stătătoare, se impune realizarea unor lucrări hidrotehnice. Lucrările hidrotehnice necesare constau din apărări de mal, apărări ale taluzului variantei ocolitoare Satu-Mare, devieri și recalibrări ale albiilor, praguri de fund, amenajări hidrotehnice la poduri și podețe.
Pentru siguranța participanților la trafic, la marginile părții carosabile va fi prevăzut parapet metalic zincat permanent, iar pe zona mediană parapet de siguranță din beton de ciment (tip New Jersey). Proiectul va include, deasemenea, lucrări de semnalizare, marcaj și illuminare.
Durata de realizare a acestui proiect complex de catre Via Design este de 5(cinci) luni de la Data de Incepere, iar execuția se preconizează a fi realizată in 18 luni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.