Acasă Economic-Financiar O dezbatere economica de -categoria grea-

O dezbatere economica de -categoria grea-

DISTRIBUIȚI

Astazi incepe la Hotelul -Marriot- din Bucuresti, in organizarea Grupului de presa -Monitorul-Curentul-, seminarul -Economii in tranzitie-, la care participa ca invitati speciali Dominique Strauss-Kahn, profesor de Stiinte economice, fost ministru al economiei, finantelor si industriei in Guvernul Jospin, si Jean-Paul Fitoussi, presedinte al Consiliului Stiintific al Institutului de Studii Politice din Paris, presedinte al Observatorului Francez de Conjuncturi Economice. Alaturi de oaspetii francezi, la seminar se vor afla numeroase personalitati ale vietii economico-financiare si politice din Romania. Si-au anuntat, pana la inchiderea editiei, participarea: Dan Ioan Popescu, Traian Basescu, Mihai Razvan Ungureanu, Radu Berceanu, Laszlo Borbely, Viorel Catarama, Mircea Cosea, Radu Gratian Ghetea, Misu Negritoiu, Dan Radu Rusanu, Vlad Soare, Adrian Vasilescu, Varujan Vosganian.

Seminarul, moderat de directorul ziarului -Curentul-, Dan Andronic, si de cunoscutul analist politic Stelian Tanase, isi propune sa atinga o serie de probleme acute ale tranzitiei romanesti intr-un moment in care sprijinul populatiei pentru reforma pare sa fi incetat, iar elita politica are pareri impartite, daca nu chiar contradictorii, asupra prioritatilor economiei romanesti.

Inca de la aeroport, oaspetii au apreciat ca Romania este un caz particular printre economiile Estului si au subliniat ca se afla in tara noastra nu pentru a da sfaturi sau indicatii, ci pentru a purta un dialog si a incerca sa lamureasca pozitiile tarilor vest-europene, si in special a Frantei, asupra relatiilor economice si politice cu noul spatiu care se deschide in Estul Europei.

Oaspetii francezi, care au fost primiti ieri de premierul Adrian Nastase, vor avea, pe parcursul sederii la Bucuresti, cateva intalniri neoficiale cu alti inalti responsabili romani si vor intalni, de asemenea, conducerea Ambasadei Republicii Franceze si o delegatie a comunitatii franceze de afaceri din Bucuresti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.