Acasă Economic-Financiar O noua linie de interconexiune va lega sistemele energetice ale Romaniei si...

O noua linie de interconexiune va lega sistemele energetice ale Romaniei si Ungariei

DISTRIBUIȚI

Transelectrica a semnat cu compania Magyar Villamos Muvek (MVM) un memorandum de intelegere privind realizarea unei noi linii de interconexiune intre Oradea si Bekescsaba (Ungaria), se arata intr-un comunicat al Transelectrica.

Proiectul vizeaza cresterea gradului de siguranta a alimentarii cu energie electrica a zonei de nord-vest a Romaniei si atingerea standardelor Uniunii pentru Coordonarea Transportului Energiei Electrice (UCTE) de functionare a sistemului electroenergetic. Totodata, linia de 400 kV va deveni un element important al infrastructurii de interconexiune pentru zona sud-est europeana. Finantarea ce revine partii romane in cadrul acestui proiect va fi asigurata de Banca Europeana de Reconstructie si Dezvoltare (BERD). -BERD si-a manifestat interesul sa finanteze partea romaneasca a acestui proiect de infrastrucura regionala, aproximativ 20 milioane de euro-, se arata in comunicat.

Memorandumul prevede ca studiile de sistem si studiul de fezabilitate sa fie finalizate pana in luna octombrie 2003, iar contractul de constructie a liniei de interconexiune sa fie semnat pana la sfarsitul lunii aprilie 2004.

-Linia se va construi pe doua treimi din traseul liniei proiectate Arad-Oradea (85 km), inchiderea legaturii spre Arad fiind realizata prin Bekescsaba si Sandorfalva (30 km)-, informeaza Transelectrica.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.