Acasă Economic-Financiar Parlamentul incepe sambata dezbaterea in plen a bugetului

Parlamentul incepe sambata dezbaterea in plen a bugetului

DISTRIBUIȚI

Bugetul de stat si bugetul asigurarilor de stat au fost finalizate ieri de catre comisiile de buget-finante, iar sambata se va da startul dezbaterilor in plen.

PDSR are asigurate, la acest moment, voturile parlamentarilor proprii, la care se adauga cele ale UDMR. Liberalii nu s-au decis inca, deputatul Nini Sapunaru sustinand ca o hotarare in acest sens se va lua numai dupa ce se va vedea in ce masura sunt adoptate si amendamentele PNL. Nici la PRM nu s-a luat o decizie, parlamentarii partidului sustinand un buget sporit pentru agricultura. Democratii isi mentin hotararea de a nu vota bugetul, mai ales in urma adoptarii -amendamentului lui Cozmanca-, care-i aduce prejudicii lui Traian Basescu.

Partidul Democrat ar putea vota proiectul de buget numai daca actualul Cabinet s-ar angaja printr-un protocol sa-si schimbe filosofia bugetara printr-o rectificare. Presedintele PD, Petre Roman, a criticat, ieri, in termeni duri, modul in care a fost conceputa Legea bugetului, afirmand ca aceasta nu sustine catusi de putin programul de guvernare al PDSR. Principalele domenii asupra carora democratii nu sunt de acord sunt agricultura, invatamantul, politica fiscala si protectia sociala.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.