Acasă Economic-Financiar Primele semne de revenire a Rom?â?Ñniei din criza economică, așteptate în 2010

Primele semne de revenire a Rom?â?Ñniei din criza economică, așteptate în 2010

DISTRIBUIȚI

Raportul din această toamnă al Comisiei Naționale de Prognoză estimează pentru anul 2009 o scădere economică de -7,7%, față de -4%, așa cum se estima în primăvară. La începutul anului autoritățile locale și Fondul Monetar Internațional au previzionat o descreștere economică de -8, – 8,5%.
„Primele semne de revenire a economiei locale sunt așteptate pentru ultimele luni din 2010, adică mai tårziu față de celelalte țări europene cu economii emergente, avånd în vedere că în Romånia criza economică a fost resimțită mai tårziu, după cum se arată în raportul Business Monitor International (BMI) pe trimestrul al doilea“, se arată într-un raport trimestrial al Jones Lang LaSalle, citat de ziare.com.  Ultimul raport trimestrial al Business Monitor International (BMI). citat de Jones Lang LaSalle, afirmă că economia romånească va avea în continuare de suferit fiind influențată de criza economică și financiară la nivel global.
„Consumul intern, care în anii anteriori a fost alimentat de accesul ușor și ieftin la surse externe de finanțare, va fi afectat în mod special în acest an în condițiile în care finanțarea externă este în continuare restricționată, șomajul este în creștere și cåștigul salarial real este în scădere. Îmbunătățirile infrastructurii naționale, precum și cele ale mediului de afaceri vor fi amånate probabil pentru anul 2011, în condițiile în care guvernul își concentrează toate resursele pentru atenuarea efectelor crizei economice“, mai arată sursa citată.

Alegerile, o frână!

Un capitol tratat separat de raportul trimestrial elaborat de Jones Lang LaSalle se referă la anul 2009 ca an electoral. Autorii amintesc acolo faptul că alegerile prezidențiale sunt programate pentru 22 noiembrie 2009.
„Așa cum era de așteptat, a apărut ruptura în coaliția politică, ceea ce a determinat demisia în masă a miniștrilor desemnați de către PSD, partidul de stånga. În plus, mișcări sociale determinate de nemulțumiri referitoare la sistemul de pensionare și beneficii sociale continuă să aibă ecouri la nivel local și internațional chiar dacă amploarea acestor mișcări greviste este încă restrånsă. Măsura în care noul guvern va reuși să administreze nemulțumirile sociale va juca un rol decisiv în abilitatea Romåniei de a aplana întrebările vizavi de stabilitatea mediului de afaceri“, conchide raportul menționat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.