Acasă Actualitate Geoană, garantat de Vanghelie, nu și de SUA

Geoană, garantat de Vanghelie, nu și de SUA

DISTRIBUIȚI

Mircea Geoană e „inteligent, hotăråt și capabil“. Nu, nu rådeți; nu este un banc. Sunt cåteva dintre cuvintele-cheie prin care staff-ul de campanie al candidatului Mircea Geoană încearcă să-i fardeze imaginea reală, creionată atåt de grafic de tătukul PSD Ion Iliescu: prostănac, confuz și incapabil. Inserate într-un montaj video prezentat de site-ul independent www.alegeri.ro, alături de clipurile electorale ale tuturor candidaților, cuvintele însoțesc imagini din viața activistului PSD, împănate cu fotografii din cariera fostului diplomat CDR. Dar Mircea Geoană nu a ales să-și farmece subliminal victimele electorale cu poze de la întålnirile sale de taină cu Marean Vanghelie sau Yasser Arafat, cu Dan Felix Voiculescu sau Leonid Kucima, ci, încercånd să dea de înțeles că sponsorii și susținătorii săi internaționali se regăsesc printre cei din imaginile succedate, se prezintă, pe rånd, cu: Bibi Netanyahu, Shimon Peres, Vaclav Havel, Colin Powell, Bush tatăl, Bill Clinton (fără trabuc), etc etc. Desigur, toți aceștia au fost pozați pe cånd Geoană era ba diplomatul preferat al lui Iliescu, ba al lui Constantinescu, ba „iar din nou“ al lui Iliescu, fără a ști că vor pune umărul la campania electorală a fostului adjunct de șef de brigadă la Trustul Energomontaj București aterizat direct în Ministerul Afacerilor Externe, condus în zilele „revoluției“ de Serghei Celac („prietenii știu de ce“).

Statele Unite nu îl sprijină pe Mircea Geoană

Convinși fiind că Mircea Geoană a cerut acordul fiecărei personalități din clipul său propagandistic, după cum este firesc, conform practicilor internaționale și de bun-simț, am solicitat Ambasadei Statelor Unite ale Americii la București un punct de vedere. Eram curioși dacă o să ne confirme cumva oficial că toți președinții americani, de la Washington încoace, îl susțin pe candidatul fostului PCR, actualul PSD, și, atunci, nu ar mai avea rost alegerile din România, poporul român economisind astfel zeci de milioane de euro, pe care i-am putea dona pe loc soției candidatului, într-un adevărat transfer caritabil de fonduri – eventual pentru un nou vaccin – de la Steaua Roșie care-l ghidează în viață pe Mircea Geoană la Crucea Roșie din gentuța Mihaelei Geoană. Ciudat, totuși, nu acesta a fost răspunsul.
În privința candidatului PSD la prezidențiale, Mircea Geoană, și a „susținătorilor“ săi americani din clipul PSD, ni s-a spus că „Ambasada și Guvernul SUA nu au niciun favorit și nu sprijină niciun candidat la alegerile prezidențiale“. „Statele Unite ale Americii vor continua să colaboreze strâns cu orice președinte ales în mod democratic“, ne-au mai spus colegii de la Biroul de presă al Ambasadei SUA la București. Să mai amintim că Geoană răspândise printre ziariști zvonul că atât noul ambasador al SUA, Mark Gitenstein, cât și vicepreședintele american Joe Biden sunt trimiși în România de prietenii săi și ai lui Alfred Moses, fostul ambasador SUA la București, pentru a-l sprijini în campania electorală și a-l instala la Cotroceni. O practică, totuși, contrară legilor internaționale.

Modelul Nahorniac

Practica de hoție imagologică jenantă amintește de un alt celebru candidat neaoș, Florin Nahorniac, care, bazându-se pe apartenența la „societatea civilă“, apărea pe la diverse conferințe și congrese lipindu-se de te miri cine pentru o poză, ca la urs, apoi prezentându-se naivilor drept intim al vreunei personalități de la noi ori de-aiurea.
Ziarul „Argeșeanul“ amintește cum Nahorniac se lăuda la o conferință de presă că este foarte bun prieten al foștilor președinți Vladimir Putin al Rusiei și Jacques Chirac al Franței, agitând poze în care apărea alături de aceștia, ca Mircea Geoană în clipul său. Nahorniac mai susținea că mama sa vitregă a fost colegă de școală cu Papa Ioan Paul al II-lea, cu care s-a și întâlnit de câteva ori: „De câte ori mă întâlneam cu Papa, acesta mă întreba: «Ce mai face Felicia?»“. Întrebat de afinitățile politice, Nahorniac a susținut că rămâne fidel concepțiilor socialist-democrate, pe care de altfel a încercat să le readucă în viața politică actuală, dar nu a întrunit numărul de semnături necesare reînființării acestui partid. Astfel că Florin Nahorniac a decis să susțină PSD, conform declarațiilor sale. Nu ne îndoim că așa a și ajuns în stafful de campanie al „președintelui prostănacilor“. Că mâine o să producă un nou clip de propagandă PSD în care, pe lângă micul utecist Ponta cu teroristul roșu El Che pe tricou, o să apară și Fidel Castro întrebându-l amabil pe Geoană: „Ce mai face Mihaela?“.

{flv}09-11-2009-GEOANA PRESEDINTE – original{/flv}
{flv}09-11-2009-GEOANA PRESEDINTE – parodie{/flv}

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.