Acasă Economic-Financiar Producătorii de mezeluri scad calitatea pentru a-și păstra profiturile

Producătorii de mezeluri scad calitatea pentru a-și păstra profiturile

DISTRIBUIȚI

Mulți producători de mezeluri au preferat să scadă calitatea alimentelor și nu prețurile, pentru a-și păstra volumul vånzărilor și marja de profitabilitate pe perioada crizei, a declarat Sorin Minea, președintele Romalimenta, federație care reunește patronatele din industria alimentară.
„În acest an, toată industria cărnii a mers prost. A fost o presiune imensă pe prețuri în jos. Prețurile în lei au crescut cu cåteva procente, dar creșterea a fost aplatizată de discounturile făcute către magazine. Ca să meargă pe o marjă de profit de 4-5%, producătorii ar fi trebuit să crească prețurile cu 12-18% în acest an, ținånd cont și de devalorizarea leului“, a spus Sorin Minea, citat de Mediafax.
Reprezentantul Romalimenta a menționat că aproximativ 70% din materia primă folosită la preparatele din carne de porc provine din import. Minea a adăugat că, în aceste condiții, valoarea pieței cărnii de porc și a preparatelor din carne a rămas la nivelul anului trecut, respectiv circa 800 milioane de euro, iar volumul vånzărilor a suferit o scădere de cåteva procente.
„Pentru a nu avea pierderi, mulți producători au umblat la calitate. Piața romånească a mezelurilor este atipică. Produsele de calitate foarte proastă au marja de profit foarte mare, iar cele foarte bune au o marjă foarte mică de profitabilitate“, a mai spus Minea. Pentru a exemplifica scăderea abruptă a calității, el a povestit că în fiecare lună, alături de colegi, cumpără diverse produse de la mai multe firme și le consumă împreună. „Ultima dată, cu excepția mea, nimeni n-a mai måncat nimic. O mare parte dintre produse s-au prostit înfiorător. Toate au același gust, chiar dacă aspectul e impecabil, dar mulți nu știu că ambalajul nu are nicio legătură cu calitatea produsului“, a mai spus Minea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.