Home Economic-Financiar Prognoze PSD-iste. Am ieșit din criză. Cumpărați și faceți credite la bănci!

Prognoze PSD-iste. Am ieșit din criză. Cumpărați și faceți credite la bănci!

DISTRIBUIŢI

Ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea, încurajează populația și firmele să acceseze împrumuturi de la bănci pentru consum și investiții, întrucât economia românească și-a revenit după criză, estimând că aceasta va înregistra un avans în acest an peste nivelul anului trecut, de 3,5%.

„În 2014 creșterea economică va fi mult peste așteptările pe care s-a construit bugetul. Revenirea consumului pe primele luni va duce la o creștere economică mai mare și tocmai pentru că economia își revine vreau să transmit mesajul că oamenii trebuie să aibă încredere să consume, firmele să aibă încredere să se împrumute ca să investească, băncile să aibă încredere să finanțeze pentru investiții și consum”, a declarat luni Voinea la o conferință pe tema IMM-urilor.

El a estimat că economia a avut un avans în primul trimestru între 3% și 4%.

„Creșterea economică de pe primele trei luni și evoluțiile din lunile următoare ne îndreptățește să credem că vom avea o creștere economică mai mare la finele anului, de peste 3,5%”, a spus Voinea.

Ministrul a arătat că este nevoie de un efort comun al populației, firmelor și băncilor pentru a consolida creșterea economică, precizând că statul nu va repeta greșelile de politici din 2008-2009, nici de ajustări brutale ca în 2010.

 

„Statul este primul care are încredere, avem investiții publice programate să crească cu un miliard euro față de 2013. Mesajul meu este: mergeți, luați împrumuturi, investiți, consumați, România și-a revenit!”, a îndemnat ministrul populația și firmele.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.