Acasă Bref Zboruri

Zboruri

DISTRIBUIȚI

Subiectul ultimelor zile a fost Dimitri Rogozin, vicepremierul Rusiei – un fel de Dragnea al lor – care, zburând spre Transnistria ca să-și marcheze teritoriul (ca Putin în Crimeea) s-a plâns că „România i-a închis spațiul aerian la cererea SUA”. De fapt, România aplica sancțiunile UE la adresa unor demnitari ruși – dar Rogozin a preferat să acuze SUA. Fasciștii, cum ar zice Ponta. Rogozin nu s-a oprit din zborul său interzis decât pentru a schimba avionul: „data viitoare voi zbura la bordul unui bombardier” și a lansa bombe mediatice. „Domnilor români, vă vom explica în curând cine sunteți și ce credem despre voi” a scris Rogozin pe Internet. De unde știți? Habar n-aveați dacă nu vă spunea dl. Iliescu „cine suntem și ce vrem” în dec. ’89. Așa că nu e cazul să se deranjeze ca să ne spună ce știm. Noi știm și cine e Rusia. Fiind week-end bombele lui Rogozin au fost detonate cu întârziere.
Ministrul Corlățean a cerut Moscovei să precizeze dacă declarațiile lui Rogozin reprezintă poziția sa oficială (de parcă ar mai fi vreo îndoială) iar președintele Băsescu, aflat în turneu cu Mișcarea Populară, a răspuns întâi neglijent („nu Rogozin mă frământă pe mine”), apoi precis („Rogozin a rămas la nivelul stalinismului”) și în cele din urmă superficial: „este un exces de nervi și de vodcă”. Prea simplu. Prea ca la țară. Prea ca la Ponta: când nu-i convin declarațiile dlui Băsescu zice că a consumat whiskey. Premierul n-a reacționat imediat fiindcă zburase la Copenhaga ca să susțină România la Eurovision și pe soția Daciana la europarlamentare. Cei doi, Ponta și Daciana, au beneficiat de publicitate gratuită și masivă la TVR în timpul transmisiei – furnizând una din ciudățeniile concursului: era prima dată când un înalt demnitar își permitea să anexeze politic celebrul festival. Cuplul Ponta-Daciana n-a purtat însă noroc cuplului muzical al României (Ovi și Paula Se ling pe bot ocupând doar locul 12) ci cuplului austriac (femeia cu barbă și bărbatul în rochie) reprezentat de transexualul Conchita. „Deplasarea mea n-a costat niciun leu de la buget”, a precizat dl. Ponta care a zburat cu un avion particular de la Felix și a constatat că „România nu are încă prea mulți prieteni”.
Păi, în 2010 avea – căci a luat locul trei. Iar faptul că dl. Ponta a zburat cu avion de la Felix ne costă și ne va costa foarte mult. Felix nu face cadouri degeaba. Premierul a declarat că „în sens cinic, îmi place să-l văd pe dl. Băsescu cu dna Udrea prin țară ca să nu uite lumea ce-au făcut; dar vi-o imaginați pe regina Angliei spunând votați cutare partid?”. Ponta încă n-a aflat diferența dintre monarhie și republică. Sau poate că le confundă voit: se visează rege. Sau regina Victoria.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.