Acasă Economic-Financiar Programele de susținere a viticultorilor trebuie transmise CE până la sfârșitul lunii

Programele de susținere a viticultorilor trebuie transmise CE până la sfârșitul lunii

DISTRIBUIȚI

Regulamentul (CE) NR. 479/2008 al Consiliului privind organizarea comună a pieței vitivinicole prevede normele specifice care se aplică producției și comercializării produselor viniviticole la nivel comunitar. Totodată, regulamentul prevede măsuri de sprijin și de reglementare, norme privind comerțul cu țările terțe și norme care reglementează potențialul de producție.

Proiectele de cercetare și măsurile destinate să susțină astfel de proiecte și măsurile care sunt incluse în programele de dezvoltare rurală ale statelor membre sunt exceptate de la finanțare prin intermediul prevederilor acestui regulament.
Fiecare stat membru producător menționat în anexele documentului, inclusiv România, trebuie să înainteze Comisiei Europene (CE), până la 30 iunie 2008, un proiect de program de sprijin pe cinci ani. Măsurile de sprijin din programele de sprijin se elaborează la nivelul geografic pe care statul membru îl consideră cel mai adecvat. Programul de sprijin trebuie să fie rezultatul unei consultări cu autoritățile și organismele competente la nivelul teritorial corespunzător. Fiecare stat membru depune un singur proiect de program, care poate lua în calcul particularități regionale. Programele de sprijin devin aplicabile la trei luni după ce au fost înaintate Comisiei.
În cazul în care programul de sprijin depus nu respectă condițiile prevăzute de regulament, statul membru trebuie să revizuiască programul în accord cu recomandările Comisiei. Programul revizuit, acceptat de CE devine aplicabil la două luni după notificare.
Măsurile eligibile sunt sprijinul prin regimul de plată unică, promovarea, restructurarea și reconversia podgoriilor, recoltarea înainte de coacere, fondurile, asigurarea recoltei, investițiile, distilarea subproduselor, distilarea alcoolului alimentar, distilarea de criză și folosirea mustului de struguri concentrat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.