Acasă Economic-Financiar Proiecte de 334 milioane de euro in agricultura

Proiecte de 334 milioane de euro in agricultura

DISTRIBUIȚI

Luna trecuta, Agentia de Plati pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP) a primit cereri de finantare prin programul SAPARD in valoare-record de 334 milioane de euro, valoare apropiata unei alocari financiare anuale.


Agentia a primit, in luna mai, cereri de finantare pentru proiecte SAPARD in valoare totala eligibila de 334 milioane de euro, cea mai mare suma lunara atrasa pana in prezent prin acest program. Proiectele private au atras fonduri in valoare de aproape 80 milioane de euro, in timp ce restul reprezinta investitii in laboratoare sanitar-veterinare, infrastructura rurala calamitata si drumuri forestiere.

Centrele Regionale de Plati au primit in luna mai 644 de cereri, care au vizat investitii in exploatatii agricole (288 de cereri), reabilitare a infrastructurii rurale afectate de calamitati (158), diversificare economica (93), silvicultura (52), industria agroalimentara (41) si laboratoare sanitar-veterinare (12).

-Inregistram cereri cu o valoare insumata apropiata de valoarea unei alocari financiare anuale. Consideram ca, in acest ritm, vom epuiza toate fondurile alocate de Uniunea Europeana prin programul SAPARD in cateva luni-, a declarat, intr-un comunicat, directorul general al institutiei, Samoila Szabu.

Reprezentantii agentiei sustin ca mentinerea ritmului de absorbtie ar permite atragerea integrala a sumelor alocate de UE prin acest program. Romania poate primi de la Uniunea Europeana, pentru perioada 2000-2006, prin intermediul programului SAPARD, circa 1,4 miliarde de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.