Acasă Economic-Financiar RAFO si SNTR, eroi in razboiul dintre Putere si Opozitie

RAFO si SNTR, eroi in razboiul dintre Putere si Opozitie

DISTRIBUIȚI

Declaratiile premierului pe marginea privatizarii RAFO Onesti si a Societatii Nationale a Tutunului (SNTR) au declansat o apriga batalie intre liderii Puterii si ai Opozitiei.

Adrian Nastase a spus ca -Guvernul actual a renuntat la practica guvernelor anterioare de a aproba, fara nici o responsabilitate, reesalonari la plata datoriilor-, dar, pe de alta parte, daca acest lucru s-a intamplat la RAFO, SIDEX, Combinatul Siderurgic Resita, SNTR, atunci au fost -cazuri exceptionale-. In replica, liderul PD, Traian Basescu, a declarat ca -trebuie arestati si cei care au acordat scutiri de datorii in guvernarea anterioara, dar si cei care au procedat acum la fel-. -Si unii si altii sunt, probabil, la fel de corupti si trebuie tratati la fel. Premierul Nastase si-a propus sa intre in Europa cu Nicolae si Iacobov de mana-, a mai afirmat Basescu, referindu-se la cei doi beneficiari de clementa fiscala. Tot ieri, liderul PD a dezvaluit si o alta inginerie financiara a lui Corneliu Iacobov, care -ia titei de la SNP Petrom fara sa-l plateasca, apoi vinde benzina in Grecia, cu 30 de dolari sub pretul pietei-.

La randul sau, vicepresedintele PD, Emil Boc, membru in Comisia juridica a Camerei Deputatilor, a cerut sanctionarea reprezentantului Guvernului. Acesta, invitat de comisie sa prezinte contractul de privatizare a societatii RAFO Onesti, nu le-a inmanat deputatilor cate o copie a contractului. La propunerea lui Boc, comisia din care face parte a solicitat Guvernului sa prezinte in sedinta de miercuri contractele de privatizare de la SNTR si de la RAFO, inainte de a aviza ordonantele de urgenta privind datoriile acestor societati.

Din scandal nu putea sa lipseasca nici PRM, partid care a solicitat constituirea unei comisii parlamentare care sa cerceteze toate documentele legate de privatizarile de la RAFO si SNTR. In opinia lui C.V. Tudor, ordonantele in cauza sunt -neconstitutionale si dictate de interesele clientelei politice a PSD-.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.