Acasă Actualitate -Daca bagam prostii in calculator, asta o sa rezulte-

-Daca bagam prostii in calculator, asta o sa rezulte-

DISTRIBUIȚI

Pregatirea recensamantului populatiei, ce urmeaza sa aiba loc in luna martie, intampina probleme tot mai serioase. Un raport despre ce s-a intamplat in timpul pregatirilor de pana acum a scos la iveala grave abateri, multe aproape de latura raspunderii penale, nereguli despre care insa, pana acum, nimeni n-a scos o vorba. Eugenia Harja, directorul Directiei Judetene de Statistica spune ca in comuna bacauana Magura s-a produs un lucru deosebit de grav. Ea a spus ca cineva a sustras de la Secretariatul Tehnic lista cu recenzorii din comuna Magura, in locul acesteia fiind pusa urna cu nume noi.

Recensamant cu iz de truc la Magura

Povestea s-a consumat in urma cu aproximativ o saptamana, cand, dupa cum sustine Eugenia Harja, primarul din Magura, Ionel Vasiloiu, a trimis la Secretariatul Tehnic din cadrul prefecturii o persoana care a cerut lista cu recenzorii din acea localitate. Motivul invocat ar fi fost ca lista ramasa la Primaria din Magura a fost distrusa, cineva varsand cafea peste ea. Cel care a venit dupa lista, un anume Mugurel Apetroaie, ar fi luat lista buna si in locul ei ar fi plasat una in care figurau alte nume de recenzori. Printre cei schimbati de pe lista se numara si Ghinuta Matei, secretarul comunei Magura, care, asa cum prevede regulamentul, este pionul principal in timpul recensamantului, avand calitatea de recenzor coordonator.

Aceasta nu era singura persoana scoasa de pe lista, alte trei persoane fiind inlocuite din randul recenzorilor. Lista trucata a stat o vreme la Secretariatul Tehnic, pana cand membrii acesteia au depistat ilegalitatea comisa.

Schimbarea listei cu recenzori ne-a fost confirmata si de secretarul din Magura, Ghinuta Matei. Ea ne-a povestit ca, in urma cu vreo doua saptamani, primarul Vasiloiu i-a pus in fata o lista cu recenzori, desi, inca de pe 15 ianuarie, Primaria Magura trimisese la Bacau o lista cu cei ce vor participa la recensamant.

Recenzorii chiulesc de la cursuri

Intamplarea de la Magura nu este insa singura problema aparuta in timpul pregatirilor pentru recensamant. Directorul Directiei de Statistica a mai spus ca unii recenzori au venit la instruiri, dar au plecat imediat, pe motiv ca aveau alte treburi mai importante. -Este vorba de doi profesori care mi-au spus ca pleaca fiindca au si altceva urgent de facut. Apoi au spus ca sunt obligati sa mearga la ore, desi le-am explicat ca sunt degrevati de obligatia de a se duce la scoala, daca sunt prezenti la instruire. Multi s-au inscris doar pentru bani, crezand ca instruirea se termina in cateva ore-, ne-a explicat Eugenia Harja. Directoarea spune ca altii au renuntat cand au vazut ce responsabilitati vor avea si care este volumul de lucru.

Cat priveste exactitatea informatiilor culese de la cetateni, Eugenia Harja a explicat ca, -daca prostii bagam in calculator, prostii o sa rezulte-.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.