Acasă Sport Lucescu: -Iata cum un arbitru poate sa distruga un meci!-

Lucescu: -Iata cum un arbitru poate sa distruga un meci!-

DISTRIBUIȚI

Fapt fara precedent in tumultuosul campionat de fotbal al Turciei: patru jucatori ai aceleiasi echipe, Galatasaray Istanbul, au fost eliminati din joc in timpul partidei cu marea si eterna rivala, Fenerbahce, disputata sambata, pe stadionul acesteia din urma, -Sukru Saracoglu-, in cadrul etapei a XXIII-a a campionatului din Tara Semilunei. Normal, toate acestea au atras protestele virulente ale antrenorului Galatei, romanul Mircea Lucescu, care a declarat, fara echivoc: -Aceasta a fost o demonstratie a modului in care un arbitru poate sa distruga un meci-.

Interesant este ca, in cele din urma, Fenerbahce a castigat cu 1-0, prin golul marcat de Rapaici in minutul 27, dar, nota bene, fara a mai reusi sa inscrie, nici macar o data, in intervalul de timp in care s-a aflat, cu atata consistenta, in superioritate numerica!

Practic, arbitrul Ali Aydin a acordat cele patru cartonase rosii in decurs de numai 16 minute. Astfel, in minutul 64, Emre Asik a fost eliminat din joc pentru un fault asupra lui Rapaici, dupa ce mai primise un cartonas galben in prima repriza, in urma unui conflict cu Andersson. Batista a primit, in prima repriza, un cartonas galben si a fost eliminat din joc in minutul 76, dupa ce l-a lovit cu capul in nas pe jucatorul echipei adverse, Serhat. Tot atunci, Hasan Sas l-a tras de par pe Serhat, incercand sa-l desparta de Batista, dar a primit pentru aceasta cartonas rosu! In fine, in minutul 80, Bulent Korkmaz a fost faultat de Oktay. Nemultumit ca arbitrul partidei nu i-a acordat cartonas galben jucatorului echipei Fenerbahce, capitanul formatiei antrenate de Mircea Lucescu l-a aplaudat pe Aydin. Arbitrul i-a acordat lui Bulent un cartonas galben, insa fotbalistul a continuat sa aplaude si a fost eliminat din joc.

In total, Ali Aydin a acordat in partida de sambata si sase cartonase galbene jucatorilor Rapaici (Fenerbahce) *8, Bulent Akin (Galatasaray) *25, Mirkovici (Fenerbahce) *34, Andersson (Fenerbahce) *50, Arif (Galatasaray) *52 si Berkant (Galatasaray) *89.

Cum notam mai sus, niciodata in campionatul Turciei nu s-au aratat patru cartonase rosii jucatorilor de la aceeasi echipa! Potrivit cotidianului -Fotomac-, ultimul meci din cadrul primei divizii in care s-au mai acordat patru cartonase rosii s-a disputat in sezonul 1993-1994, intre formatiile Ankaragucu si Trabzonspor. Atunci, arbitrul Ahmet Cakar a eliminat din joc doi fotbalisti de la Ankaragucu, Cafer si Hakan, precum si doi de la Trabzonspor, Hami si Tolunay. De asemenea, in timpul partidei disputate in sezonul trecut intre echipele Diyarbakirspor si Konyaspor, pentru promovarea in prima divizie, arbitrul Mutlu Celik a acordat cinci cartonase rosii.

Revenind la antrenori, Mircea Lucescu a mai precizat ca partida a fost lipsita de spectaculozitate, ambele echipe etaland un joc dur. -Toata lumea astepta sa vada un spectacol fotbalistic, dar nici una dintre cele doua echipe nu a reusit sa il ofere. La faza care s-a incheiat cu un gol pentru Fenerbahce, Hasan Sas nu era plasat unde ar fi trebuit. Batista nu poate fi iertat pentru comportamentul lui si va fi penalizat. Faptul ca in ultimele 15 minute in care s-a aflat in superioritate numerica echipa Fenerbahce nu a reusit sa mai inscrie demonstreaza ca si jucatorii acestei formatii au fost incordati-, a spus Lucescu.

La randul lui, antrenorul formatiei Fenerbahce, Werner Lorant, a declarat ca echipa sa ar fi putut invinge la o diferenta de scor mai mare, de trei sau patru goluri. -In prima repriza, am avut o evolutie buna, dar, in repriza secunda, ar fi trebuit sa fim mai calmi. Ar fi trebuit sa facem mai multe atunci cand am devenit superiori din punct de vedere numeric. Nu am putut sa valorificam ocaziile clare pe care le-am avut-, a spus Lorant.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.