Acasă Economic-Financiar Reducerea cheltuielilor ar echilibra decalajul la nivel bugetar

Reducerea cheltuielilor ar echilibra decalajul la nivel bugetar

DISTRIBUIȚI

Șeful misiunii FMI în România, Jeffrey Franks (foto), este optimist că Guvernul va reuși să implementeze măsurile de reducere a cheltuielilor bugetare asumate cu instituția financiară. Potrivit reprezentantului FMI, măsurile asumate de Guvern pentru reducerea cheltuielilor bugetare, printre care scăderea drastică a salariilor, cu 25%, și cu 15% a pensiilor, vor fi suficiente pentru a închide decalajul care s-a creat la nivel bugetar.
„Vreau să fiu foarte clar, calculele noastre sugerează că dacă ei (Guvernul – n.r.) implementează ceea ce s-au angajat, va fi suficient pentru a închide decalajul bugetar creat, dar vor face și un serviciu substanțial României prin reducerea incertitudinilor și vor ajuta la izolarea țării de șocuri venite din regiune“, a spus Franks. Reprezentantul FMI a declarat că, în cadrul discuțiilor care au avut loc la București, Fondul a propus o serie de variante care includeau majorări de taxe, dar și Guvernul avea la un moment dat printre variantele sale opțiunea creșterii taxelor.
„Există plusuri și minusuri pentru oricare opțiune, dar după cum am spus în comunicatul publicat de Fond vineri nu există soluții ușoare (…). Orice alegere sau opțiune de a închide decalajul bugetar necesită o anumită doză de durere, pentru că ajustarea este dureroasă. Guvernul trebuie să decidă și autoritățile suverane din România trebuie să decidă care este cea mai puțin dureroasă cale, sau care este cea mai eficientă cale pentru închiderea acelui decalaj, iar noi vom repecta acea decizie“, a mai spus Franks.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.