Home Economic-Financiar România -campioană la inflație în UE

România -campioană la inflație în UE

DISTRIBUIŢI

 

România și Austria au consemnat în luna aprilie cea mai ridicată rată de creștere a prețurilor din Uniunea Europeană (UE), comparativ cu aceeași lună a anului trecut, de 1,6%, dublă față de media UE, potrivit datelor anunțate, joi, de Eurostat, biroul de statistică al Comisiei Europene.

 

Austria și România au fost urmate de Finlanda, cu 1,3% și Germania, cu 1,1%.

 

Rate negative ale inflației au fost înregistrate în Grecia, de 1,6%, Bulgaria, de 1,3%, Cipru, de 0,4%, Ungaria și Slovacia, ambele cu 0,2%, precum și Croația și Portugalia, unde declinul s-a situat la 0,1%.

 

Inflația anuală din UE s-a situat la 0,8% în aprilie, iar cea din zona euro la 0,7%.

 

Dintre cele 28 de state membre, 20 au raportat creșterea prețurilor, șapte au avut scăderi, iar Marea Britanie nu a transmis date către Eurostat.

 

Raportat la luna martie, România a înregistrat o inflație lunară de 0,3%, față de un avans al prețurilor de 0,1% la nivelul UE.

 

Creșterea medie a prețurilor pentru perioada de 12 luni încheiată în aprilie s-a situat în România la 2,1%, al doilea mare avans din UE după Estonia, care a înregistrat o rată de 2,3%. UE a consemnat o inflație medie la 12 luni de 1,1%.

 

Datele Eurostat se referă la indicele armonizat al prețurilor de consum (IAPC).

 

 

 

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.