Home Economic-Financiar România: teren de vânzare

România: teren de vânzare

DISTRIBUIŢI

Terenuri vândute la prețuri astronomice, speculații imobiliare și interese politice – așa este văzută țara noastră de către jurnaliștii de la agenția France-Presse într-un material intitulat "România: teren de vânzare".
În București metrul pătrat de teren variază între 300 de euro, în cartierele periferice, și 5.000 de euro în zona rezidențială Primăverii, fostul cartier al nomenclaturii comuniste.
Pe măsură ce terenurile în Capitală sunt din ce în ce mai rare, dezvoltatorii imobiliari își îndreaptă atenția asupra comunelor limitrofe. Această zonă este vizată de speculatorii imobiliari care văd o oportunitate de îmbogățire prin negocierea cu statul a despăgubirilor pentru exproprieri, în cadrul unor proiecte de utilitate publică. Unul dintre exemplele jurnaliștilor de la AFP este comuna Ștefănești (la 30 km nord-est de București) unde, conform zvonurilor, cei doi candidați pentru primărie nu au ezitat să cumpere voturi pentru a-și asigura victoria, provocând busculade fără precedent între susținătorii lor, în ziua votului.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.