Acasă Economic-Financiar Românii au dat năvală la pensiuni, de 1 Mai

Românii au dat năvală la pensiuni, de 1 Mai

DISTRIBUIȚI

Aproximativ 70.000 de români petrec minivacanța de 1 Mai la pensiuni, cererea dublându-se în ultimele zile datorită vremii frumoase, a anunțat vineri Asociația Națională de Turism Rural, Ecologic și Cultural (ANTREC) într-un comunicat.

„Dacă inițial erau confirmate circa 35.000 de rezervări, numărul turiștilor care au ales pensiunile s-a dublat pe ultima sută de metri. Este o tendință normală, ținând cont că prognozele meteo inițiale nu au fost cele mai favorabile. Unii turiști au renunțat la alte destinații în favoarea turismului rural, iar alții s-au hotărât cu câteva zile înainte. Pe de altă parte, a contat mult faptul că românii au beneficiat de patru zile libere”, a declarat Mișu Chiruc, președintele executiv al ANTREC.

Potrivit ANTREC, în România sunt circa 6.000 de pensiuni autorizate în aproape toate regiunile țării. Bucureștenii aleg prioritar zona Bran-Moieciu, clujenii – Maramureș sau zona Apusenilor, iar ieșenii – Neamț și Bucovina.

Delta Dunării a înregistrat, pentru cele circa 100 de pensiuni din zonă, un grad de ocupare de 60%.

„Vremea a fost totuși favorabilă și să nu uităm că în perioada aprilie-mai asistăm la spectacolul întoarcerii păsărilor migratoare. Turiștii au optat pentru excursii în pădurea Letea, la Caraorman, Sf. Gheorghe, Sulina și au putut admira fauna și vegetația luxuriantă”, a spus Silviu Gheorghe, președintele ANTREC, filiala Tulcea.

În județul Brașov, pensiunile au înregistrat un grad de ocupare cuprins între 90 și 95%, cea mai solicitată regiune fiind Bran – Moieciu – Fundata.

„Majoritatea turiștilor au ales trei nopți de cazare, de joi până duminică. Ca activități de divertisment, aceștia au optat pentru drumeții, plimbări cu bicicleta ori cu căruța sau pentru picnicuri la marginea pădurii”, a afirmat Mioara Stoian Vișan, președintele ANTREC, filiala Brașov.

Cele mai solicitate zone de turism rural, pentru perioada 1 Mai, au fost Bran – Moieciu – Fundata, Bucovina, Neamț, Vrancea, Maramureș, nordul Olteniei, Mărginimea Sibiului, Apuseni, dar și Delta Dunării.

ANTREC a mai anunțat totodată că programul „Vacanță la țară” se reia în perioada 4 mai – 13 iunie

 

Astfel, pachetele de 5 nopți de cazare în cameră dublă, de vineri până duminică, vor putea fi cumpărate cu 175 de lei de persoană la pensiunile de două margarete, 224 de lei la trei și patru margarete și 290 de lei la 5 margarete.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.