Acasă Economic-Financiar Românii care merg în vacanța de 1 mai vor cheltui 50 de...

Românii care merg în vacanța de 1 mai vor cheltui 50 de milioane de lei

DISTRIBUIȚI

 

Aproximativ 90.000 de români își vor petrece minivacanța de 1 Mai în stațiunile din țară, cu 10% mai puțin decât anul trecut, și vor cheltui aproximativ 50 milioane de lei pe cazare, masă și distracție, a anunțat joi Federația Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR).

 

Chiar dacă hotelierii au pregătit peste 110.000 de locuri de cazare, cu 10.000 mai multe decât anul trecut, numărul turiștilor este cu 10% mai mic decât în 2013.

 

„Sunt două motive care explică această situație: în primul rând, ploile care au cuprins toată țara în ultimele zile îi determină pe români să se gândească de două ori înainte de a-și face bagajele și a pleca în concediu. În al doilea rând, anul acesta, Ziua Internațională a Muncii este imediat după Paște, iar mulți români și-au consumat deja bugetul alocat pentru distracție”, a declarat Dragoș Răducan, vicepreședintele FPTR.

 

În ceea ce privește destinațiile interne alese de turiștii români, topul este condus de departe de litoral. Numărul celor care petrec minivacanța într-o stațiune de la malul mării este aproape similiar celui din 2013, ajungând la 25.000 de persoane. Cu un grad de ocupare de aproximativ 90%, Mamaia rămâne stațiunea preferată de români.

 

 

 

Nu doar hotelierii și patronii de cluburi vor avea de câștigat în aceste zile, ci și proprietarii de baruri și restaurante.

 

„Estimăm încasări de aproximativ 32-33 milioane de lei în toate destinațiile turistice din țară doar pentru mâncare și distracție, în condițiile în care un român va cheltui în medie 120 de lei pe zi, în
afară de cazare și mic dejun”, estimează oficialul FPTR.

 

 

 

La această sumă se adaugă circa 17 milioane de lei pe cazare și mic dejun, ceea ce conduce la o estimare a cheltuielilor totale ale românilor care merg în minivacanța de 1 Mai în țară de 50 milioane de lei.

 

Chiar dacă la munte s-au anunțat precipitații, 18.000 de români și-au rezervat o vacanță într-unul din hotelurile din stațiunile montane, unde vor cheltui aproximativ 2,7 milioane de lei în sejurul de 2-3 zile.

 

Stațiunile balneare sunt și ele solicitate în această perioadă. Astfel, 10.000 de români au ales să-și facă vacanța la băi, unde pot beneficia de programe speciale de tratament și relaxare.

 

Mult mai puțini români s-au orientat spre Delta Dunării, respectiv 2.000.

 

Pe de altă parte, aproximativ 8.600 de români profită de zilele libere pentru a merge în străinătate. În privința turismului extern cea mai solicitată destinație a rămas, ca și anul trecut, Bulgaria, urmată de Ungaria, Grecia, Spania și Turcia.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.