Acasă Life Creatorii casei de modă Dolce&Gabbana, condamnați la 18 luni de închisoare

Creatorii casei de modă Dolce&Gabbana, condamnați la 18 luni de închisoare

DISTRIBUIȚI

 

Creatorii de modă italieni Domenico Dolce și Stefano Gabbana, judecați pentru o fraudă fiscală estimată la 200 milioane de euro, au fost condamnați miercuri de Curtea de Apel din Milano la 18 luni de închisoare, a anunțat presa italiană, citată de AFP.

 

Domenico Dolce, în vârstă de 55 de ani, și Stefano Gabbana, în vârstă de 51 de ani, au fost găsiți vinovați de escrocherie contra statului italian și de inexactități în declarațiile lor de venituri.

 

În primă instanță, în iunie 2013, cei doi designeri principali ai casei de modă Dolce&Gabbana, de origine siciliană, au fost condamnați la un an și opt luni de închisoare pentru o fraudă fiscală estimată la aproape 1 miliard de euro.

 

Pedeapsa a fost redusă în apel, întrucât o parte dintre delictele care le erau imputate au fost de atunci prescrise, precizează presa italiană.

 

 

 

Alte patru persoane au fost condamnate în același proces și ar urma să fie la rândul lor încarcerate.

 

„Am rămas fără cuvinte, sunt total perplex. Vom face fără niciun dubiu recurs la Curtea de Casație”, a reacționat imediat avocatul celor doi designeri, Massimo Dinoia.

 

În noiembrie 2011, Curtea de Casație italiană a anulat achitarea celor doi creatori de modă, pronunțată în aprilie 2011 de Tribunalul din Milano.

 

În 2010, cotidianul economic Sole 24 Ore a dezvăluit că cele două staruri ale modei italiene făceau obiectul unei anchete, fiind bănuite de o evaziune fiscală estimată la 840 milioane de euro, alături de alte patru persoane.

 

Potrivit magistraților italieni, Domenico Dolce și Stefano Gabbana au creat în 2004 și 2005 o companie-tampon în Luxemburg, încredințându-i aceștia controlul asupra mărcilor grupului D&G, pentru a evita fiscul italian, în condițiile în care acea companie era administrată în realitate din Italia.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.