Acasă Politic Ponta, braț la braț cu Mazăre prin cartierul pentru care primarul este...

Ponta, braț la braț cu Mazăre prin cartierul pentru care primarul este acuzat că a luat șpagă

DISTRIBUIȚI

 

Premierul Ponta s-a aflat, joi, alături de Radu Mazăre, în cartierul „Henri Coandă” din Constanța, spunându-le celor câteva sute de oameni adunați că merită să îi strige numele primarului și că îi va fi alături acestuia, încheind cu sloganul din 2012: „Mazăre la primărie, Băsescu la pușcărie”.

 

 

 

Premierul a mers în cartierul de locuințe sociale „Henri Coandă” din Constanța împreună cu primarul Radu Mazăre, ei fiind întâmpinați de câteva sute de oameni, locuitori ai cartierului.

 

Mazăre și Ponta le-au vorbit oamenilor de pe o scenă amenajată în mijlocul cartierului de blocuri, adresându-se mulțimii de la microfoane.

 

 

Primarul le-a promis celor prezenți că va mai construi 1.000 de locuințe pentru sărmani, el fiind aplaudat și aclamat de mulțime.

 

 

 

„Am venit ca să vadă și domnul prim-ministru cum este cartierul și care sunt oamenii care stau aici. Și mai ales să-i spun că vom termina acest cartier în ciuda tuturor greutăților. Vom mai construi încă 16 blocuri și o mie de unități locative ca să terminăm cu toți cei care stau pe drumuri, cu toți amărâții, nevoiașii și bolnavii care nu au bani să-și plătească chiriile scumpe. O să mai băgăm în case încă 3.000, 3.200 de oameni și în Constanța nu va mai exista nimeni care să nu aibă un acoperiș deasupra capului”, a spus Radu Mazăre.

 

 

El le-a promis musulmanilor care locuiesc în cartier că le va construi o geamie, în zonă fiind deja ridicată o biserică ortodoxă unde Radu Mazăre a fost să ia lumină în noaptea de Înviere.

 

La rândul său, premierul Victor Ponta a spus că a venit să îi mulțumească lui Mazăre pentru ceea ce a făcut, îndemnându-i pe oameni să îi scandeze numele.

 

„Cine v-a construit aici casele? Păi lui vreau să-i strigați numele (lui Mazăre – n.r.) (…) Dacă în Constanța nu vor mai fi oameni amărâți pe străzi este meritul lui Radu Mazăre și aș vrea ca în fiecare oraș mare din România să avem un primar care să se ocupe de cei amărâți, nu de cei bogați. Cei bogați pot să aibă singuri grijă de ei, faptul că Radu s-a gândit întotdeauna la voi, faptul că nu doar a vorbit, ci a făcut aceste blocuri și faptul că face în continuare și pentru ceilalți, pentru asta merită să-i strigați lui numele și pentru asta merită ca eu să-i

 

mulțumesc. Cei care fac lucruri bune pentru oamenii de aici din Constanța, pentru oamenii săraci, pentru cei din România merită lăudați, merită apreciați. Noi construim și facem blocuri, facem spitale, facem școli, alții o să ne înjure și o să ne critice și o să ne certe”, le-a spus Ponta oamenilor.

 

El i-a întrebat apoi pe cei prezenți: „Dumneavoastră cu cine țineți aici la Constanța?”, iar mulțimea a scandat „Mazăre”.

 

„Atunci, eu stau lângă cine trebuie. Îl felicit încă o dată pe Radu, o să fiu alături de el în tot ce face bun și tuturor vă spun că împreună facem lucruri bune pentru oamenii săraci. Iar ceilalți, care ne vor răul, să li se întâmple lor ceea ce vă vor dumneavoastră, răul. Sănătate și ne vedem cu celelalte chei pe care o să le dea Radu cu ceilalți oameni amărâți”, a mai afirmat Victor Ponta.

 

 

„Dumnezeu e mare, Alah la fel”, a adăugat Radu Mazăre.

 

Premierul le-a mai spus oamenilor că a fost cu ei și în 2012, când au primit cheile noilor locuințe.

 

„Am fost aici în 2012, cu Radu, când am dat niște chei, niște apartamente unor oameni amărâți. Și v-am zis atunci: «Mazăre la Primărie și Băsescu la…?»”, mulțimea strigând „Pușcărie”.

 

Premierul Victor Ponta și Radu Mazăre au mers apoi să viziteze blocurile, intrând în câteva locuințe. Ponta a fost însoțit de soția sa, Daciana Sârbu, cu care s-a plimbat de mână prin cartier.

 

 

Cartierul Henri Coandă este format din 17 blocuri care au 906 locuințe – 339 de garsoniere, 396 de apartamente cu două camere și 171 de apartamente cu trei camere. În cele 17 blocuri locuiesc aproximativ trei mii de persoane.

 

Valoarea totală a investiției s-a ridicat la aproximativ șapte milioane de euro.

 

Primăria Constanța a finalizat în vara anului trecut cartierul de locuințe sociale, iar la inaugurarea ultimelor blocuri a fost prezent și premierul Victor Ponta.

 

I

 

nvestiția face obiectul unui dosar penal în care primarul Radu Mazăre este cercetat de procurorii DNA pentru luare de mită și fals în declarații. Mazăre este acuzat de procurorii anticorupție că a luat mită 175.000 de euro de la Avraham Morgenstern – reprezentant al firmei care a construit campusul de locuințe sociale „Henri Coandă” -, pentru a ajuta compania să câștige licitația și pentru a mări, ulterior, valoarea contractului.

 

Radu Mazăre și omul de afaceri Avraham Morgenstern au fost reținuți de procurorii DNA în 8 aprilie și au fost eliberați o zi mai târziu, după ce instanța supremă a decis cercetarea lor în libertate, sub control judiciar, cu interdicție de a părăsi țara.

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.