Acasă Economic-Financiar Românii din SUA fac milioane de dolari din tunuri imobiliare

Românii din SUA fac milioane de dolari din tunuri imobiliare

DISTRIBUIȚI

Mugur Isărescu declara recent că România ar putea beneficia de pe urma crizei americane. Guvernatorul BNR se referea la expansiunea creditelor, dar iată că se găsesc și români care chiar au profitat de criza imobiliară din SUA. Mai exact, au făcut milioane de dolari din tunuri imobiliare. Metoda este simplă – cumperi cu bani gheață un complex de apartamente pe propria firmă, ți le vinzi apoi ție unul câte unul, luând împrumuturi separate, faci profit de milioane de dolari și apoi îți iei vacanță în Europa și te faci nevăzut.

S-a spus întotdeauna despre români că sunt inventivi. Iată că și atunci când vine vorba de criza imobiliară americană, unii dintre conaționalii noștri dau dovadă de "inventivitate" dând tunuri de milioane de dolari.
Într-o anchetă publicată de "Chicago SunTime" și preluată de Romanian Global News se arată și metoda prin care mai mulți români au făcut milioane de dolari din imobiliare: cumperi cu bani gheață un complex de apartamente pe propria firmă, ți le vinzi apoi ție unul câte unul, luând împrumuturi separate, faci profit de milioane de dolari și apoi îți iei vacanță în Europa și te faci nevăzut. Spre exemplu, un român a cumpărat în 2006 un bloc de apartamente în zona Chicago, la prețul de 765.000 de dolari, pe numele companiei pe care o deținea, Mkst Enterprise Inc.

Cum să furi un milion

Între decembrie 2006 și ianuarie 2007, acesta începe să-și cumpere apartamentele, unul câte unul, de la propria companie, sub pretextul transformării lor în condomenii, luând șapte împrumuturi de la diferite bănci, suma totală fiind de aproape 1.850.000 de dolari, făcând un "profit" de peste 1.100.000 de dolari. La scurt timp după vânzare, acesta își anunță chiriașii că o să plece într-o vacanță în Europa și că unul din oamenii lui va veni să încaseze chiria lunar. Între timp, proprietarul încetează să mai achite ratele la bancă pentru împrumuturile făcute.
Astfel, chiriașii s-au trezit în situația de a fi evacuați, deoarece proprietarul nu și-a plătit împrumutul și blocul a intrat în evacuare silită.
Povestea se repetă și cu alte proprietăți – sunt cumpărate prin credit, iar proprietarul nu își mai plătește ratele la bancă. Clădirea este reposedată de bancă, fiind scoasă pe piață și revândută la un preț mult mai scăzut.
Acesta este doar unul dintre "băieții deștepți" care au reușit să profite de criza financiară imobiliară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.