Acasă Economic-Financiar Românii, împiedicați să-și mute conturile curente de la o bancă la...

Românii, împiedicați să-și mute conturile curente de la o bancă la alta

DISTRIBUIȚI

Comisia Europeană a atras, ieri, atenția că numai asociația bancară din România nu a implementat principii de autoreglementare, spre deosebire de celelalte țări din UE, prin care clienții pot să-și transfere mai ușor, din noiembrie, conturile curente de la o bancă la alta într-un stat membru.
Prin acest acord de autoreglementare, clientul care ar vrea să-și mute contul curent la o altă bancă din țară ar primi asistență de la noua bancă pe tot parcursul transferului.
„Mă bucur că asociațiile bancare naționale au luat în serios acordul de autoreglementare și au acționat astfel încât principiile comune să poată fi aplicate de la 1 noiembrie. Vom urmări ca aceste principii să fie aplicate efectiv“, a declarat comisarul european pentru piața internă și servicii, Charlie McCreevy.
Conform principiilor comune pentru transferul conturilor bancare, adoptate în decembrie 2008 de sectorul bancar european, dacă un client vrea să-și mute banii la altă bancă, aceasta din urmă va acționa ca principal punct de contact și îi va oferi asistență pe tot parcursul transferului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.