Acasă Economic-Financiar Santierul Naval Braila pune pe liber 500 de salariati

Santierul Naval Braila pune pe liber 500 de salariati

DISTRIBUIȚI

De la Santierul Naval Braila vor fi disponibilizati, in perioada urmatoare, mai mult de 500 de angajati, in cadul unui program de disponibilizare care prevede desfiintarea posturilor corespunzatoare pe durata a patru luni, care urmeaza a se finaliza la sfarsitul lunii octombrie.

Salariatii urmeaza sa primeasca compensatii al caror cuantum este preconizat a fi intre 10 si 35 milioane de lei. Programul de restructurare al societatii prevede ca unitatea sa ajunga sa livreze in fiecare an, pentru a deveni rentabila, macar 10 corpuri de nava, pe langa dezideratul a doua nave perfect echipate, obiectiv dificil de atins in contextul scaderii pietii pe care opereaza santierul brailean.

In incercarea de a diminua socul disponibilizarilor intr-un oras si asa paralizat de somaj si de nivelul de trai scazut, conducerea santierului vrea sa ofere angajatilor disponibilizati care s-ar asocia in cadrul unor firme posibilitatea incheierii unor contracte de prestari servicii cu santierul pentru perioade determinate.

Inainte de a fi privatizat, Santierul Naval Braila inregistrase pierderi de ordinul milioanelor de dolari. Pentru primul semestru al anului 2002, Santierul Naval Braila a raportat o cifra de afaceri neta de 305 miliarde de lei, inregistrand pierderi de 1,7 miliarde de lei.

Societatea este cotata pe RASDAQ la categoria I, ultimul pret de tranzactionare a actiunilor fiind de 16.000 lei in sedinta de ieri (valoarea nominala este de 25.000 de lei), la un volum de tranzactionare de 19,6 miliarde de lei. Capitalul social este de 74,8 miliarde de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.