Acasă Economic-Financiar Scumpirile școlilor de șoferi au speriat și Consiliul Concurenței

Scumpirile școlilor de șoferi au speriat și Consiliul Concurenței

DISTRIBUIȚI

Consiliul Concurenței a declanșat, din oficiu, o investigație pe piața serviciilor de școlarizare auto pentru obținerea permisului de conducere, verificând dacă firmele sau asociațiile de profil încalcă sau nu legislația din domeniul concurenței.
În luna februarie, școlile de șoferi și-au dublat tarifele. Astfel, dacă la sfârșitul anului tariful pentru școala de șoferi categoria B era 400-500 de lei, acum prețurile au sărit de 800 de lei.
Patronii susțin că de vină pentru scumpiri este… Uniunea Europeană. Potrivit noilor reglementări, toate mașinile școlilor de șoferi trebuie să fie dotate cu sistem ABS, iar autobuzele și camioanele să aibă un dispozitiv de înregistrare a vitezei. De asemenea, patronii școlilor susțin că trebuie să investească și în dotarea sălilor de curs și a celor de examen. Ce nu spun aceștia este că nu toate școlile au săli pentru susținerea examenului. În plus, nu toate școlile au nevoie de înnoirea parcului auto. Cu toate acestea, toate școlile și-au dublat tarifele.
Reprezentanții Consiliului Concurenței au făcut inspecții inopinate la mai multe firme de pe piața de profil și la Federația Patronală a școlilor de șoferi din România. "Documentele ridicate în cadrul inspecției inopinate se află în analiza autorității de concurență în cadrul procedurii specifice de investigație", a anunțat Consiliul.
Legea concurenței interzice înțelegerile exprese sau tacite între agenții economici ori asociații, orice decizii luate de asociațiile de agenți economici și orice practici concertate, care au ca obiect sau ca efect restrângerea, împiedicarea ori denaturarea concurenței.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.