Home Economic-Financiar Seat se va retrage de pe piața din Rusia în 2015

Seat se va retrage de pe piața din Rusia în 2015

DISTRIBUIŢI

Constructorul auto spaniol Seat, divizie a grupului auto german Volkswagen, a decis să iasă de pe piața din Rusia la începutul anului următor, din cauza deprecierii rublei și a perspectivelor economice pesimiste, informează un articol publicat luni în cotidianul economic rus Kommersant.

Citând surse din interiorul companiei, Kommersant susține că Seat va înceta să mai vândă autovehicule pe piața din Rusia de la 1 ianuarie 2015 și a început deja să-și reducă rețeaua de reprezentanțe și personalul. Sursa a precizat că printre motivele care stau la baza deciziei se numără deprecierea rublei rusești, care a pierdut un sfert din valoare în raport cu moneda euro de la începutul anului.

Seat este prezent pe piața din Rusia din 2012 însă prezența sa a fost una nesemnificativă. În 2013 constructorul auto spaniol a vândut 3.400 de unități pe piața din Rusia, mai puțin de 1% din vânzările mondiale ale Seat.

Mulți constructori auto străini au investit masiv în producția de vehicule în Rusia, care în 2012 a devenit a doua mare piață auto din Europa și pe termen mediu ar urma să treacă în fața liderului Germania. În ultimul an însă constructorii auto europeni și-au redus operațiunile din Rusia având în vedere că în perioada iulie-septembrie vânzările de autoturisme au înregistrat o scădere de peste 20%.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.