Acasă Economic-Financiar Semanatoarea Bucuresti estimeaza pentru acest an un profit net de 17 miliarde...

Semanatoarea Bucuresti estimeaza pentru acest an un profit net de 17 miliarde de lei

DISTRIBUIȚI

Producatorul de combine si utilaje agricole Semanatoarea Bucuresti estimeaza pentru anul 2001 realizarea unui profit net de 17 miliarde de lei si o cifra de afaceri de 96 miliarde de lei, informeaza un comunicat al companiei remis spre publicare.

Adunarea Generala a Actionarilor a aprobat, miercuri, bugetul de venituri si cheltuieli al societatii pentru anul 2001, care ia in calcul realizarea unui volum al veniturilor totale de 120 miliarde de lei si cheltuieli totale de 96 miliarde de lei.

De asemenea, AGA a decis majorarea capitalului social cu 18,9 miliarde de lei, de la 105 miliarde de lei la 123,9 miliarde de lei.

In anul 2000, Semanatoarea a obtinut un profit net de 68,246 miliarde de lei, din care 43,5 miliarde de lei au fost repartizate pentru acoperirea pierderilor inregistrate in anii anteriori, 3,6 miliarde de lei pentru constituirea rezervelor legale ale societatii si 18,9 miliarde de lei pentru plata dividendelor. Cifra de afaceri a societatii a fost anul trecut de 49 miliarde de lei, se arata in comunicat.

Semanatoarea Bucuresti a fost inclusa, in anul 1998, pe lista societatilor propuse pentru lichidare, dupa tentativa esuata de privatizare cu firma New Holland. Activitatea de productie a fost reluata dupa tranzactia, incheiata in luna ianuarie a anului 2000, prin care societatea MYO-O a devenit actionar majoritar.

Firma MYO-O, societate cu capital integral romanesc, a fost infiintata in anul 1993 si are ca obiect de activitate comertul cu masini si utilaje agricole produse de Tractorul Brasov si Semanatoarea Bucuresti. In anul 2000, firma a obtinut un profit de 16 miliarde de lei, la o cifra de afaceri de 65 miliarde de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.