Acasă Economic-Financiar Sindicalistii de la Turnu SA nu vor in ruptul capului lichidarea combinatului

Sindicalistii de la Turnu SA nu vor in ruptul capului lichidarea combinatului

DISTRIBUIȚI

Sindicatul lucratorilor de la combinatul de ingrasaminte chimice Turnu SA Turnu Magurele se opun vehement lichidarii societatii incepand cu 1 ianuarie, asa cum a anuntat ministrul privatizarii, Ovidiu Musetescu.

Intrunita miercuri in sedinta extraordinara, Adunarea generala a sindicatului a respins ideea inchiderii societatii si, mai mult, a decis sa nu accepte pierderea locurilor de munca si acordarea de plati compensatorii. -Solutia- propusa pentru combinat de Ovidiu Musetescu, care, printre altele, este si deputat de Teleorman, este mentinerea unui nucleu de numai 175 de salariati, urmand ca restul de 1.330 sa fie concediati, cu acordarea de plati compensatorii. In cazul in care nu se va reveni asupra acestei decizii, sindicalistii vor picheta de luni si pana in ajunul Craciunului sediul Prefecturii Teleorman.

Decizia sindicalistilor de la Turnu a fost facuta publica ieri, in cadrul conferintei de presa a Cartelului Alfa, confederatie sindicala la care sunt afiliati.

In alta ordine de idei, presedintele confederatiei, Bogdan Iuliu Hossu, a sustinut in continuare cifra de 3,8 milioane de lei pe luna pentru salariul minim pe economie (comparativ cu 2,8 milioane, cat va acorda guvernul de la 1 ianuarie). Domnia sa a aratat ca daca salariul minim va ajunge la aceasta valoare in luna martie, efortul bugetar va fi perfect sustenabil – la nivelul a 2.500 miliarde de lei pana la finele anului.

In ceea ce priveste actul de guvernare in anul care se incheie, dl Hossu este de parere ca el a constituit o -continuare a incoerentei-, pentru ca unele initiative pozitive ale unor ministere au fost anulate de alte ministere. Executivul a fost acuzat de -lipsa de maturitate-, liderul sindical amintind in acest sens cazurile de la Republica SA, cel din sanatate si cel al energiei termice. -In acest fel, s-au creat blocaje economice si probleme sociale-, a adaugat Bogdan Hossu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.