Acasă Economic-Financiar Statul polițienesc PSD: Olguța Vasilescu anunță că va introduce infracțiunea de neplată...

Statul polițienesc PSD: Olguța Vasilescu anunță că va introduce infracțiunea de neplată a taxelor către stat

DISTRIBUIȚI

Începând din 1 ianuarie 2018, toate contribuțiile sociale vor trece din sarcina angajatorului in sarcina angajatului. Prezentă în această seară la Antena 3, ministrul Muncii a anunțat că vor reintroduce printr-o ordonanță de urgență al cărei text va fi definitivat în câteva zile, infracțiunea privind neplata contribuțiilor cu reținere la sursă. Prevederea a fost declarată neconstituțională în luna august 2015 dar pesediștilor nu le pasă. Deși angajatorul declară contribuțiile și plătește penalități și majorări dacă întârzie plata, celor aflați acum la putere nu le este suficient, ci vor să-i și bage la închisoare pe cei care întârzie plata. Și desigur că aici vor fi afectați micii întreprinzători care au și ei doi-trei angajați, mai întârzie, care mai plătesc, achită și majorări, și penalități dar plătesc până la urmă. Ei nu, pesediștii îi vor pe toți care întârzie la închisoare. Nu înțeleg că astfel angajații respectivi și micii întreprinzători vor trece în șomaj și vor fi plătiți de stat. De parcă banii de la stat nu vin din mediul privat, ci îi face Mugur Isărescu în curte la BNR.

7 COMENTARII

 1. Nu-i mai plangeti voi pe aia cu 2-3 angajati, ca nu acolo e problema. Pana acum daca angajatorul nu-ti platea darile la stat (in special pensia) tu ramaneai fara pensie iar el nu patea nimic. Eventual intra in insolventa/faliment. Acum daca se foloseste de bani tai, ca si contribuabil, si nu-i da la stat risca inchisoarea. Eu vreau sa vad la firmele de stat si alea mari ce nu-si platesc taxele ce se va intampla 🙂

 2. @redfury. Măi Olguță de ce minți? Încă din 2001 s-a modificat legea astfel incat omul primeste pensia chiar daca angajatorul n-a platit dar a DECLARAT obligatia de plata. Nu mai mancati c***t

 3. Nu stiu ce pregatire are autorul articolului dar, in privinta continutului acestui articol, se vede de la o posta reaua lui credinta. Si, atentie, nu sunt fan Olguta Vasilescu. Am fost in Cipru recent si la un magazin era vanzatoare o romanca. Din vorba in vorba imi spune ca are 800 de euro bani in mana. O intreb cat are pe cartea de munca. Foarte contrariata imi spune ca atat are in contract, iar daca patronul nu ii plateste real contractul si nici taxele la stat INTRA LA PUSCARIE !! No comment ! Va las pe dvs sa spuneti ce si cum !?

  • Gigi, si in Romania daca nu treci toti banii pe cartea de munca te duci la puscarie cam intre 7 si 15 ani prin infractiunea de evaziune fiscala pentru ca ascunzi sursa impozabila. Aici e vorba de cei care intarzie platile pe care LE DECLARA la fisc! Intelegi ca aceasta infractiune a fost declarat neconstitutionala de CCR? Jurnalistul scrie foarte corect totul. Iar faptul ca tu vezi reaua credinta invocând ce ti-a spus tie o vanzatoare din Cipru arata de la o posta cam cat creier ai! Si inca ceva: Olguta da OUG care poate fi contestata la CCR doar de Avocatul Poporului care e sclavul PSD, adica Victor Ciorbea. Alta intrebare?

 4. REVOLTA CRESTE in popor.
  Trebuie sa eliberam Romania de sub ocupatia banditilor din PSD si alde.
  Astazi stai acasa. maine intra ei peste tine si te buzunaresc.

  Partidul stat se instaureaza totalitar pentru vesnicie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.