Home Actualitate Erdogan, prietenul lui Ponta, a plătit peșcheșul pentru mega-moschee și guvernului Tudose

Erdogan, prietenul lui Ponta, a plătit peșcheșul pentru mega-moschee și guvernului Tudose

DISTRIBUIŢI

Obsesia Turciei de a construi o mega-moschee pe pământul Brâncovenilor a transpărut în luna iulie a acestui an când ambasadorul turc la Bucureşti, Osman Koray Ertaş i-a acuzat că sunt oamenii clericului Fethullah Gulen pe cei peste 8000 de români care s-au constituit părți în procesul de pe rolul Curții de Apel deschis de Cătălin Ioan Berenghi (foto dreapta) alături de Ioan Catalin Gornic, Calin Marincus si Todiras Octavian, unde se solicită anularea Hotărârii de Guvern prin care premierul Victor Ponta, omul lui Erdogan în România, a oferit peste un hectar pe Bulevardul Expoziției pentru ca Turcia să construiască cea mai mare moschee din Europa deși în Sectorul 1 trăiesc doar 952 de musulmani. Astăzi România Liberă publică o anchetă din care rezultă că o agenție guvernamentală turcă a sponsorizat Guvernul României și a amenajat noul sediu al Serviciului de Eliberare Pașapoarte deschis în Plaza România. Astfel agenția Agenția de Cooperare și Coordonare Turcă, TIKA, a amenajat spațiul și a realizat o donație formată din mobilier și alte obiecte de inventar.
În plus, investitorul privat turc care deține Plaza România, din București, nu percepe chirie statului român deși Codul fiscal interzice gratuitățile cu excepția celor realizate în scopul creșterii de venituri. Aici, după cum au declarat României Libere reprezentanții Anchor Grup, a fost vorba de „Plaza România care a fost mereu o parte integrantă și importantă a comunității din București” și de dorința turcilor de „a oferi aceleași servicii de înaltă calitate unei comunități și mai mari, alături de partenerii noștri de la Prefectura Bucureștiului”. Deci nici vorbă de creșterea veniturilor.
Ministrul de Interne Carmen Dan i-a asigurat pe jurnaliștii de la România Liberă că s-au respectat prevederile legale la încheierea contractului de comodat între Prefectura municipiului și Plaza România. Da, dar TVA-ul și impozitul pe profit aferenți celor 1,4 milioane de EURO pe care îi pierde statul prin renunțarea de către Anchor Grup la chirie? Pe de o parte guvernul nenorocește mediul de afaceri cu cretinismul lui Laufer de split TVA motivând că nu are bani, pe de altă parte inspectorii ANAF închid ochii la astfel de situații prin care se renunță la venituri contrar prevederilor Codului Fiscal.

Așteptăm, arzând de nerăbdare ca magistrații Curții de Apel să anuleze hotărârea de Guvern dată de Victor Ponta, acesta fiind direct interesat de relația cu Turcia unde a făcut mai multe operații la clinica lui Erdogan, unde s-a deplasat cu avionul personal al lui Erdogan și unde a încercat chiar să se angajeze consilier la guvernul turc. În acest timp, tot mai mulți români depun adeziuni la Curtea de Apel, opunându-se construirii unei mega-moschei pe pământ românesc adică ceea ce nu au reușit nici sultanii turci pentru că pe atunci demnitarii români erau patrioți și s-au opus, unii cu propria viață.

Citește integral ancheta în  ROMÂNIA LIBERĂ

 

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.