Acasă Economic-Financiar Ținta României – scăderea deficitului bugetar

Ținta României – scăderea deficitului bugetar

DISTRIBUIȚI

Datoria publică nu va reprezenta un pericol pentru Romånia atåta timp cåt va fi aplicat un proces de consolidare fiscală prin care să se reducă deficitul bugetar la 5,9% din PIB în 2010 și ulterior acesta să intre în ținta stabilită prin tratatul de la Maastricht, de sub 3% din PIB, potrivit FMI.
„Datoria publică este mult, mult mai redusă, ca procent din PIB, comparativ cu cea a unei țări precum Grecia. Aceasta însă crește și este unul dintre motivele cheie pentru care trebuie să intrăm într-un proces de consolidare fiscală prin care să reducem deficitul la 5,9% în 2010 și ulterior sub limita de 3% din PIB“, a declarat șeful misiunii de evaluare a FMI în Romånia, Jeffrey Franks, după o întålnire cu ministrul Finanțelor, Sebastian Vlădescu, ministrul Muncii, Mihai Șeitan, și mai mulți reprezentanți ai Băncii Europene și Comisiei Europene. El a arătat că Romånia nu va avea o instabilitate generată de datoria publică atåta timp cåt va respecta angajamentele asumate în fața instituțiilor internaționale.
„Cu cåt reducem mai repede deficitul bugetar cu atåt creșterea datoriei publice va încetini și astfel pericolul pentru Romania se va diminua“, a spus Franks.
Discuțiile la care a participat șeful misiunii FMI au vizat printre altele veniturile și cheltuielile stabilite pentru 2010 și reformele incluse în buget.
Pe de altă parte, el a arătat că FMI va fi flexibil în ceea ce privește transferurile de bunuri și servicii din bugetul pe 2010.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.