Acasă Economic-Financiar UniCreditȚiriac Bank, condamnată în Justiție pentru fraudă în dauna unui client

UniCreditȚiriac Bank, condamnată în Justiție pentru fraudă în dauna unui client

DISTRIBUIȚI

Dacă nu i se vor plăti daune, păgubitul poate cere falimentul băncii! 

Florin Vlăsceanu este unul dintre consumatorii români care au fost înșelați de bănci. Însă, spre deosebire de ceilalți 99% dintre români, el a demonstrat încăpățânare, astfel încât a reușit să facă istorie, devenind primul român care a obținut în Justiție condamnarea unei bănci din România pentru fraudă bancară.
Povestea lui este extraordinară, chiar dacă Justiția nu i-a acordat și daune, ci a obligat banca să îi restituie banii sustrași ilegal din contul său bancar. Avocatul Iulian Urban îl sfătuiește să facă recurs și să ceară ca banca să îi plătească și dobânzi și daune morale pentru această fraudă dovedită.
Judecătorul care a pronunțat hotărârea istorică este Nicoleta Bătrânu, de la Tribunalul București, în dosarul 32775/3/2007.
"Sper ca banca să nu se umple de rușine, întrucât hotărârea dată de judecatoarea Bătrânu este executorie și, dacă UniCredit nu îi plătește în maxim 5 zile banii lui Florin, banca riscă extrem de mult, întrucât Florin Vlăsceanu poate să ceară falimentul băncii și deranjul ar fi imens!", spune Iulian Urban.
Florin Vlăsceanu s-a adresat echipei de la www.AsistentaPentruConsumatori.ro, povestind cazul său.
În data de 08.03.2006 , Florin Vlăsceanu a deschis un cont în euro la HVB Bank sucursala Carol. Spre sfârșitul anului, acesta i-a făcut soției, Cristina Vlăscenu, o împuternicire pe acel cont.
Deși pe data de 12.04.2007 Florin Vlăsceanu retrăsese drepul de împuternicit al soției, pe data de 16.05.2007 Cristina Vlăscenu retrage banii din respectivul cont. Astfel, când Florin Vlăsceanu vrea să-și retragă banii, constată că din cei 24.448,58 euro mai erau doar 14,70 euro.

S-a trezit fără bani în cont!

"Nu mică mi-a fost mirarea și nu pot să vă spun stările prin care am trecut când aceeași domnișoară de la ghișeu, cu care făcusem operațiunea de radiere a împuternicirii soției mele de pe contul meu, mi-a comunicat că nu mai am decât 14,70 euro în cont și că i-am ridicat, în aceeași zi, de la HVB sucursala Alba Iulia", povestește Florin Vlăsceanu.
Deși a purtat și discuții telefonice cu banca, și corespondență, apelând și la un avocat pentru a-i chema la o conciliere directă, răspunsul a fost: "Dați-ne în judecată, și dacă instanța vă dă dreptate, noi vă punem în situația anterioară și vom recupera banii de la împuternicită".
Florin Vlăsceanu vrea despăgubiri întrucât, din cauza problemelor cu banca, a pierdut un avans de 10.000 euro dat pentru un teren pe care dorea să-l achiziționeze cu banii din respectivul cont.
Iulian Urban îl sfătuiește să ceară plata debitului în maximum 5 zile, în caz contrar putând să ceară tot Tribunalului București să deschidă procedura de faliment a băncii, întrucât creanța este executorie.
De asemenea, Florin Vlăsceanu poate face recurs pentru a cere daune morale plus dobânzile legale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.