Acasă Economic-Financiar VA Tech Hydro va reabilita termocentrala CET Vest

VA Tech Hydro va reabilita termocentrala CET Vest

DISTRIBUIȚI

Termocentrala CET Vest din Bucuresti va fi modernizata de catre compania VA Tech Hydro Austria, care a semnat, ieri, la Viena, un Memorandum de intelegere cu filiala Electrocentrale Bucuresti, se arata intr-un comunicat al Ministerului Industriei si Resurselor (MIR). Costurile estimate ale proiectului se ridica la aproximativ 120 milioane de dolari, finantarea urmand a fi asigurata de catre furnizor, respectiva firma austriaca.

Lucrarile se vor desfasura pe o perioada de 24 de luni, in urma acestora randamentul centralei crescand de la 32%, cat este in prezent, la 52%.

Urmatoarele etape ale proiectului vizeaza realizarea studiului de prefezabilitate si a celui de fezabilitate – in urma carora se va stabili cu exactitate costul proiectului – si aprobarea acestora de consiliile de administratie ale celor doua companii. Proiectul necesita aprobarea indicatorilor tehnici si a celor economici printr-o hotarare de guvern, care ar putea fi adoptata in luna august sau septembrie a acestui an.

CET Vest a fost data in exploatare in 1975 si are o putere instalata de 250 MW. Termocentrala functioneaza utilizand drept combustibil gazele naturale si pacura.

VA Tech Hydro este o companie rezultata in urma fuziunii dintre companiile Sulzer Hydro si VA Tech Elin, care realizeaza si proiecte in domeniul termoenergetic.

Compania a contractat in Romania modernizarea hidrocentralelor Portile de Fier (PF) I si Portile de Fier II. In cazul hidrocentralei PF I, lucrarile au inceput in 1997 si vor fi finalizate in luna august a anului 2005, puterea instalata pe fiecare grup urmand sa creasca de la 174 MW la 200 MW.

La Portile de Fier II, reabilitarea a inceput in anul 2002 si este programata sa se finalizeze in 2012. Puterea hidroagregatelor de la aceasta centrala va creste de la 27,5 MW la 33 MW.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.