Acasă Educație A doua ediție a clubului de programare online, gratuit pentru copiii din...

A doua ediție a clubului de programare online, gratuit pentru copiii din România!

DISTRIBUIȚI

Asociația Cartea Daliei din Cluj Napoca a început înscrierile elevilor și ale voluntarilor, pentru a doua ediție a proiectului Code Hero, Modul I (nivel începător, intermediar). Proiectul se adresează elevilor cu vârste cuprinse între 9 și 13 ani din mediul rural și orașele mici din România, elevilor cu deficiențe de auz, dar și angajaților din domeniul IT sau studenților la facultăți cu profil tehnic, care doresc să devină mentorii elevilor.

Pentru a participa la curs, este necesar ca elevii să aibă acces la calculator/ laptop cu microfon, cameră video funcțională, precum și conexiune bună la internet. În cadrul proiectului, elevii vor învăța noțiuni de programare cu Scratch și își vor dezvolta abilitățile necesare secolului XXI (creativitate, gândire critică, rezolvarea problemelor). Dincolo de importanța dobândirii abilităților digitale pentru locurile de muncă din viitor, ne-am dorit ca toți copiii să aibă posibilitatea să își continue educația, într-o perioadă în care aproape 3 milioane de elevi au fost nevoiți să întrerupă școala pentru o perioadă nelimitată (UNESCO), și pentru care situația în momentul de față este încă incertă.

În ceea ce privește activitatea voluntarilor, fiecare dintre aceștia va preda săptămânal (50 de minute), unei grupe de aproximativ 6 elevi, pe parcursul a 10 sesiuni (3 luni). Pentru cursuri, vor utiliza platforma Scratch și ghidul Creative Computing, resurse dezvoltate de grupuri de cercetare de la universitățile MIT și Harvard din Statele Unite. De asemenea, activitățile vor fi facilitate de utilizarea platformelor Google Classroom și Google Hangouts. Până în prezent, aproximativ 400 de elevi și 100 de voluntari au participat deja în cadrul cursurilor de programare online.

Mai multe detalii despre această ediție a proiectului, precum și formularele de înscriere, pot fi regăsite în link-urile de mai jos:

Termenul limită pentru înscrieri este de 31 august.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.