DISTRIBUIȚI
echivalat

Aparatul de stat din țara noastră colcăie de incompetență și de suficiență. Funcționarii nu mai pun mâna pe o carte, nu mai citesc o lege, se bazează pe ce spun „colegii de la juridic” deși răspunderea e personală a celui care semnează.

O diplomă de licență din străinătate nu este valabilă în România dacă nu este recunoscută și echivalată de niște conțopiști din Ministerul Educației. Sunt neunumărate poveștile în care acești mediocri tratează cu dispreț tinerii absolvenți de universități de top mondial ai unor specializări și cărora acești frustrați de la Centrul Național de Recunoaștere și Echivalare a Diplomelor le dau atestate cu alte specializări decât cele absolvite. Dar acum li s-a înfundat după ce au echivalat diploma de studii universitare de medicină a lui Matteo Politi obținută în Kosovo.

„CNRED-ul a înregistrat o solicitare pe numele cetăţeanului italian Politi Matteo, în martie 2018, pentru recunoaşterea unei diplome universitare, obţinută la Universitatea din Pristina(Kosovo), în data de 22 martie. Domnul Politi Matteo aducea la cunoştinţă suplimentar că urmează să fie angajat ca asistent manager în cadrul unui SRL. CNRED a emis atestatul de recunoaştere a studiilor în urma evaluării dosarului de recunoaştere conform metodologiilor noastre în data de 11 aprilie 2018, în care se menţionează recunoasterea nivelului, respectiv licenţă, şi a domeniului sănătate fără a se menţiona specializarea – medicina, care ar fi dat posibilitatea cetăţeanului să solicite dreptul de exercitare a profesiei în cauză pe teritoriul României. Conform metodologiilor şi a procedurilor noastre cetăţeanul care se adresează la noi trebuie să depună o serie de acte, respectiv copii după actul de studii care este apostilată. Noi nu lucrăm cu originale, originalul este actul de studii care aparţine cetăţeanului. Noi lucrăm cu copii care sunt apostilate. Apostila are drept scop autentificarea originii unui act oficial tocmai pentru a se preveni utilizarea unor acte false”, a declarat Gianina Chirazi, directorul Consiliul Centrului Național de Recunoaștere și Echivalare a Diplomelor. Citește interviul integral despre diplomă și apostilă pe hotnews.ro.
Chirazi e absolventă a Academiei SRI și a lucrat până în 2009 la Primăria Sector 4 de unde s-a transferat la Ministerul Educației pe filiera PSD. Aceasta nu și-a publicat CV-ul.

Numai că țara Kosovo, care de altfel nici nu e recunoscută de România, nu este semnatară a Convenției de la Haga dar asta nu a contat pentru duduia asta deși chiar pe site-ul instituției pe care o conduce scrie că pentru Kosovo (la fel și pentru Serbia) nu se cere apostila de la Haga. Camera Medicilor din Kosovo a confirmat pentru Libertatea că diploma echivalată de Chirazi nu e validă. Detalii AICI.
Acum Ministrul Educației nu are decât să verifice atestatele date de acești funcționari și să vadă câte diplome au fost eliberate doar pe domeniu (în cazul nostru sănătate) și nu pe specializare (medic)?
Câți tineri au avut dublă specializare în străinătate și-sau specializare secundară și nu li s-au recunoscut?
Câți absolvenți de științe aplicate (matematică, fizică, chimie) la Harvard, Stanford, MIT etc. care au cerut echivalarea cu știința respectivă au fost refuzați primind atestate de ingineri de la cucoana asta tocmai ca să nu poată preda în sistemul de stat.
Asta să verifice madam Andronescu dacă se dă revoluționară.

2 COMENTARII

  1. Ce studii si ce experienta are acea directoare de la MEN care a fost numita politic dupa ce a lucrat cu primarul sect 4, ” coruptul Piedone”. In cazul echivalarii acelei diplome false s-a dat mita de catre falsul medic din Italia. De ce parchetul nu s-a autosesizat pana acum?

  2. La Primăria Sector 4 a lucrat şi Angheloiu şi la ANSVSA, a fost pusă directoare la DSPMB pentru ai ţine locul cald lui Pelin după ce a fost dată jos, a fost din nou instalată ca directoare .(Pelin)
    Asta că e fina secretarului Cristian Grasu (din MS)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.