Acasă Educație Liviu Pop distruge mica ciupeală din auxiliare a cadrelor didactice care au...

Liviu Pop distruge mica ciupeală din auxiliare a cadrelor didactice care au votat masiv cu PSD

DISTRIBUIȚI

Liviu Pop a atacat aseară editurile de manuale auxiliare, explicând că acestea sunt deținute de baroni care s-au îmbogățit pe spatele elevilor. Ce nu a menționat Pop este că niciun manual auxiliar nu ar fi fost cumpărat de elevi dacă învățătorii și profesorii nu l-ar fi cerut la clasă. Desigur că multe din cadrele didactice care practică obligarea elevului de a cumpăra auxiliare sunt cointeresate de editurile care le tipăresc. O mămică mi-a povestit recent că avea auxiliarele cerute de la copilul mai mare cu trei ani dar la reeditare numărul paginilo s-a modificat și „doamna” nu „stă să dea temele pe ediții” așa că femeia a fost obligată să cumpere noile ediții ale auxiliarelor când cea mică, ambițioasă peste măsură s-a întors cu ochii în lacrimi că doamna o certase pentru că ea rezolvase altă întrebare 2 de la pagina 6.
Acum nu știm dacă Pop e conștient că, lovite la buzunar, cadrele didactice cu pricina și care nu sunt puține nu vor mai vota în veci PSD. La alegerile din 2016, în speranța că li se vor mări salariile, cadrele didactice au votat masiv cu PSD.

În emisiunea Punctul de întâlnire, de la Antena 3, Liviu Pop a declarat ”Baronii manualelor, care, aşa cum am spus, în zona aceasta a auxiliarelor au anual – se vehiculează – undeva peste 100 de milioane de euro. Nu ştiu câţi dintre aceşti bani sunt fiscalizaţi şi în buzunarele cui ajung. Numai auxiliare. Banii gri către negru”. Trist este că în spatele acestor baroni ai manualelor, care încasează venituri foarte mari şi au averi colosale unii dintre ei, suferă elevii acestei ţări şi noi nu avem nici bani la bugetul de stat ca să putem asigura gratuitate educaţiei – şi nu numai, şi a sănătăţii, eu vorbesc acum de educaţie.”, a spus Pop în stilul retoric muncitoresc.
Apoi Pop i-a tras lui Radu Tudor „un scuipat” în față de l-a amuțit: „Este o miză financiară şi eu cred, intuiesc că o parte dintre atacurile pe care le-am suportat zilele acestea sunt şi din zona aceasta. Nu am cum să dovedesc, intuiesc şi voi face public la momentul respectiv şi toate editurile care au fost notificate şi toate editurile care niciodată nu au participat la licitaţie de manuale – mare atenţie -, dar totdeauna s-au dus la vânzări de auxiliare”, a spus Pop, convins fiind că nu el e un agramat stupid, ci lumea e plătită de baronii editurilor ca să-l atace. Radu Tudor a tăcut „jurnalistic”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.