Rezultat istoric obținut de echipa olimpică de matematică a României: cinci medalii de aur și o medalie de argint, iar cu un total de 208 de puncte s-a clasat pe locul 4, cea mai bună clasare din ultimii 24 de ani!
În perioada 3-13 iulie 2023 s-a desfășurat a 64-a Olimpiadă Internațională de Matematică, organizată la Chiba, Japonia.
Rezultatele obținute de cei șase elevi din echipa noastră sunt:
– medalii de aur: David-Andrei Anghel, care a obținut maximul de puncte, Andrei Moldovan, Robert Dragomirescu, Pavel Ciurea de la Liceul Internațional de Informatică București și Andrei Chiriță de la Colegiul Național de Informatică Tudor Vianu București
– medalie de argint: Radu Lecoiu de la Liceul Internațional de Informatică București
În clasamentul pe țări, România a ocupat locul 4, cea mai bună clasare din 1999, fiind depășită doar de China, SUA și Koreea, clasându-se prima în Europa.
Delegația României a fost coordonată de conf. univ. dr. Cătălin-Liviu Gherghe de la Facultatea de Matematică și Informatică a Universității din București (Leaderul echipei) și însoțită de lect. dr. Mihai Chiş de la Facultatea de Matematică și Informatică a Universității de Vest din Timișoara (Deputy), de Lucian Țurea, Facultatea de Matematică și Informatică a Universității din București (Observator).
Felicitări echipei României și profesorilor care au pregătit copiii de-a lungul anilor, pentru rezultatele excepționale obţinute!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.