DISTRIBUIŢI

O echipă formată din șase elevi de la Colegiul Național „Sfântul Sava” din București a câștigat medalia de aur la prima ediție a Turneului de Chimie Golden Fleece (Lâna de aur) din Georgia.  Argintul a revenit unei echipe formate din elevi cehi și slovaci.

Echipa de aur a fost formată din Diana Dumitrașcu, Ruxandra Maria Sălăgean, Mihnea Costin Gușiță, Andra-Teodora Bonca, Francesca Alexandra Constantin și Maria-Ioana Mircea.

Competiția se adresează tinerilor între 14 și 18 ani, s-a încheiat duminică, 31 martie, iar anunțul triumfului celor șase copii a fost făcut pe rețelele sociale de coordonatorul echipei, profesoara Daniela Bogdan, care a publicat mai multe fotografii.

Problemele au avut ca sursă de inspirație povestea argonauților din mitologia greacă și scene din „Medeea” de Euripide, cum ar fi componența chimică a hainelor de care se folosește Medeea pentru a scăpa de noua soție a lui Iason. Problemele, inspirate din povestea personajelor mitologice Iason și Medeea, pot fi citite AICI.

2 ARII

  1. Felicitari elevilor,felicitari doamnei profesoare Daniela Bogdan.In Colegiul Sfantu Sava cu ajutorul dansei , in fiecare an ,este un medaliat olimpic international la chimie.Felicitari!

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.