DISTRIBUIŢI

Deși au prin controlul judiciar interdicția de a comunica direct sau indirect, pe nicio cale, unul cu altul, fosta directoare generală a ASSMB și închipuită tehnocrată, Oana Sivache îi transmite public mesaje fostului manager al Spitalului Colțea, Bogdan Ioan Furtună și invers.
Săptămâna trecută procurorii DNA i-au inculpat pe cei doi pentru luare-dare de mită pentru că Sivache „ar fi primit de la inculpatul Furtună Ioan-Bogdan foloase necuvenite ce ar fi constat în achitarea contravalorii chiriei lunare și a facturilor de utilități, în cuantum de 39.295 lei, pentru un imobil din București pe care șefa A.S.S.M.B. l-ar fi ocupat împreună cu familia. În schimbul obținerii acelor foloase, inculpata Sivache Gabriela-Oana ar fi făcut demersuri pentru ca inculpatul Furtună Ioan-Bogdan să fie numit manager interimar al Spitalului Clinic Colțea.”

La ieșirea de la DNA, Sivache a declarat presei și i-a transmis astfel și lui Furtună că „soțul meu plătește chiria”. Sivache e căsătorită cu un popă care are salariul mai mic decât chiria lunară pentru apartamentul de lux din Piața Unirii, unde numai utilitățile ajung la 1600 de lei pe lună. Astăzi Nicolae Sivache s-a enervat când a fost întrebat de jurnaliști despre chirie și i-a trimis pentru răspuns la Episcopie.

Luni, surse judiciare au declarat presei că apartamentul în care Sivache locuia cu familia era închiriat de fundația unde Furtună a fost prim-vicepreședinte, Federația Neguvernamentală Antidrog, iar banii ar fi fost dați proprietarilor locuinței chiar de doctorul Bogdan Furtună din contul său, deși în mod normal plata trebuia făcută de fundația care închiriase.

Imediat Furtună a încercat să se apere și i-a declarat reporterului PROTV, Ovidiu Oanță: „Niciodată nu am plătit din bani proprii chiria doamnei Sivache. Întotdeauna domnul Sivache, cu care am luat legătura și cu dânsul am stabilit, nu cu doamna Sivache, și-a plătit toate utilitățile și chiria pentru apartamentul în care a stat”.

Reporter: El primea chitanțe? Din partea cui?

Furtună: „El proceda la scrierea chitanțelor că a predat suma de bani către persoana mea. Deci erau chitanțe de mână. Da!”.

Renumit pentru preocupările sale privind antidrogurile, Furtună a uitat că cel care primește banii emite chitanța, nu cel care îi dă. Cine știe ce-o fi vrut să-i transmită lui Sivache, „direct sau indirect, pe nicio cale”?

 

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.