Acasă Educație Tudorel Toader acuzat de un grup de profesori de favorizarea fiului său

Tudorel Toader acuzat de un grup de profesori de favorizarea fiului său

DISTRIBUIȚI

Un grup de cadre didactice a sesizat Ziarul de Iași prin intermediul unei scrisori deschise, în care atrăgea atenţia asupra riscului pentru educaţia tinerilor studenţi din toamna acestui an, când Ionuţ Alexandru Toader, cu o experienţă de predare de numai trei ani, urmează să preia integral cursul „Drept civil. Parte generală. Persoanele”, care a fost predat în ultimii opt ani de lect.dr. Cristina Luiza Gavrilescu.

„Caracterul fundamental al cursului rezultă atât din importanţa materiei pentru formarea viitorului jurist, cât şi din faptul că la examenele de licenţă, precum şi la cele de admitere în profesiile juridice (magistratură, avocatură, notariat) se dau preponderent subiecte din această materie. Din punct de vedere ştiinţific domnul asistent Toader este imatur şi total nepregătit pentru a susţine un curs de o asemenea complexitate”, au precizat semnatarii scrisorii, anonimi, care s-au prezentat a fi cadre didactice de la Facultatea de Drept.

Ziarul de Iaşi a consultat mai mulţi specialişti în legislaţia din domeniul educaţiei şi cadre didactice de la facultate pentru a stabili cadrul legal prin care se poate face acest lucru.

„Dar astfel de solicitări se fac în momentul în care numărul de studenţi este foarte mare şi nu pot fi acoperite normele integral, de aceea mai există astfel de derogări. Nu cred că este acesta cazul la Facultate de Drept, deşi practica acolo este mai veche”, a explicat un prorector.

„Cursul este foarte important, examenul de admitere în profesie se concentrează pe el, are un rol formator, ar trebui să fie o personalitate de anvergură care să predea acest curs, cum ar fi domnul profesor Ciucă, dar nu avem un specialist în domeniu”, a explicat un cadru didactic. Citiți articolul integral în Ziarul de Iași.

4 COMENTARII

 1. SISTEMUL JUDICIAR SI LEGISLATIV DIN ROMANIA ESTE LA FEL DE VICIAT CA SI BORDELUL POLITIC numit sistem poolitruc.
  ACESTE COMPONENTE CE TREBUIE SA FIE DE BAZA A UNUI STAT IN 30 DE ANI PRIN TICALOSIA SI MAFIOTISMUL LOR AU DISTRUS ROMANIA.
  ACESTE COMPONENTE ALE STRUCTURII STATULUI TREBUIE RECLADITE DIN TEMELIE DUPA MODELELE EXISTENTE IN TARILE NORDICE.

 2. Alezandru Zamfir -foarte pertinent,si pretios sfat,care ridica la fileu ,curatenia minima,a celor care patruleaza pe strazi,mai ales a agentilor de circulatie

  Ati fost o pata de rusine cind l-ati reinscaunat rector pe nevolnicul de tudorel , voi profesorii Facultatii de Drept A. I. Cuza , voi care ar trebui sa le saditi studentilor ,setea de adevar , dreptate si verticalitate , cerinte obligatorii pentru o Justitie curata si neatirnata . Treziti-va pina nu este prea tirziu , ca Universitatea ( prima si cea mai veche ) sa nu o confundam cu univ. Spiru Haret !

 3. «Nu este prima dată când Tudorel Toader se asociază personal cu politicieni corupți care urmăresc doar obținerea puterii și consolidarea averii personale cu prețul ruinării țării. Asocierea Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași cu partidul pro-rus și moldovenist ȘOR reprezintă un gest de gravă inconștiență politică care afectează interesele strategice românești și poziția oamenilor politici pro-unioniști și susținători ai orientării euro-atlantice a societății basarabene din stânga Prutului. Prin acest gest, Tudorel Toader dă o palmă românismului basarabean și batjocorește lupta pentru identitate și afirmare politică a românilor din stânga Prutului.» a declarat Silvian-Emanuel Man, președinte de onoare Liga Studenților (LS IAȘI).

  https://ligastudentilor.net/tudorel-toader-face-jocurile-partidului-pro-rus-sor-la-orhei/

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.