Acasă Comunicate UMF Cluj pe locul al doilea la nivel naţional după ASE-ul din...

UMF Cluj pe locul al doilea la nivel naţional după ASE-ul din București

DISTRIBUIȚI

Potrivit clasificării Emerging Economies University Rankings 2021, realizată de prestigioasa revistă britanică The Times Higher Education (THE), Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca se regăseşte în jumătatea superioară (pe locul 251-300) a topului celor mai bune 606 universităţi, din 48 de ţări din zona Emerging Economies. Intrată pentru prima dată în acest clasament, UMF „Iuliu Haţieganu” se află pe locul al doilea, alături de Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, în ierarhia universităţlor din România.

În acest clasament sunt incluse 13 universităţi din România, dintre care trei sunt din Cluj-Napoca: Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu”, Universitatea Babeş-Bolyai şi Universitatea Tehnică. Pe primul loc, în clasamentul naţional, se situează Academia de Studii Economice din Bucureşti.

„UMF „Iuliu Haţieganu” Cluj-Napoca este listată pentru prima dată în acest clasament şi ne bucurăm că am intrat direct pe poziţia a doua în topul universităţilor din România. Aceste performanţe înscriu şcoala medicală clujeană în elita universităţilor europene, dar şi de la nivel mondial. Pe lângă prestigiul câştigat, o astfel de recunoaştere internaţională ne motivează şi ne responsabilizează să menţinem şi chiar să ne depăşim standardele”, a declarat prof. univ. dr. Anca Dana Buzoianu, rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca.

Clasamentul Emerging Economies University Rankings 2021 a fost realizat în baza a 13 indicatori de performanţă, aceiaşi folosiţi şi la clasamentul mondial al universităţilor THE World University Rankings, ce măsoară performanţa unei instituţii sub aspectul activităţilor de predare (Teaching), activităţilor de cercetare (Research), impactulului rezultatelor cercetării – citările (Citations), gradului de internaţionalizare (International Outlook) şi transferului de cunoştinţe către mediul socio-economic (Industry Income). UMF „Iuliu Haţieganu” ocupă primul loc în România la categoriile Predare (Teaching) şi Perspective Internaţionale (International Outlook).

Orice ţară cu o economie emergentă avansată, emergentă secundară sau de frontieră, potrivit FTSE Country Classification Process realizat de Bursa din Londra, a fost eligibilă pentru includerea în evaluare. România se situează în categoria economiilor emergente secundare, alături de ţări precum China, India, Rusia, Arabia Saudită, Pakistan, Indonezia, Filipine, Emiratele Arabe Unite. În acest an, primele cinci locuri din clasamentul global sunt ocupate de universităţi din China.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.