Home Actualitate Din 13 mai 2024 nereținerea impozitelor și contribuțiilor devine infracțiunea de evaziune...

Din 13 mai 2024 nereținerea impozitelor și contribuțiilor devine infracțiunea de evaziune fiscală

DISTRIBUIŢI

Încă din anul 2017 Olguța Vasilescu pe atunci ministrul Muncii și Mihai Tudose premier la acel moment au încercat să introducă în legea evaziunii fiscale ca infracțiune pe lângă neplata reținutelor la sursă și nereținerea impozitelor și contribuțiilor. Prin legea promulgată cineri 10 mai 2024 de Iohannis, fapta devine infracțiune.

Orice persoană plătită fără reținerea și virarea taxelor la buget te poate băga la închisoare

Începând de luni, 13 mai 2024, orice bonă, menajeră, infirmieră, îngrijitoare, grădinar, plătiți fără a reține și plăti taxele aferente este infracțiune. Citește și Gata cu plata la negru! Persoanele fizice pot angaja și plăti legal personal casnic prin tichetele emise de ANOFM

Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă au depus pe 12 decembrie în Parlament un proiect pentru modificarea Legii Evaziunii Fiscale, iar politicienii coaliției PSD-PNL au trecut legea prin Senat și Camera Deputaților în termen record de 7 zile. Parlamentarii USR și AUR au votat împotriva legii și chiar au sesizat Curtea Constituțională dar demersul lor a fost respins și vineri, 10 mai 2024, legea a fost promulgată de președintele. Citește AICI modificările dure aduse la Legea Evaziunii.

Prin această lege care va bulversa mediul de afaceri după cum a explicat Camera Consultanților Fiscali care i-a trimis președintelui Klaus Iohannis solicitarea de a nu promulga legea și de a o retrimite la Parlament, detalii AICI, se instituie o nouă definiție pentru evaziunea fiscală.

La articolul 6^1, după alineatul (1) se introduce un nou alineat,
alin. (1^1), cu următorul cuprins:
„(1^1) Constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la un an la 5 ani sau cu amendă nereținerea impozitelor și/sau contribuțiilor prevăzute în anexa la prezenta lege. ”

 

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.